Prva liga FBiH

Posušaci preko derbi meča love jesensku titulu

U lideru Posušju u posljednje vrijeme ističu probleme sa umorom i kartonima koji su ih sustigli,ali i da će probati zbiti redove kako bi sačuvali vrh ljestvice. Za to imaju težak zadatak ove subote u derbiju 14. kola kad gostuju Bratstvu u Gračanici.
Sport / Nogomet | 07. 11. 2020. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još dva kola su ostala za odigrati u jesenskom dijelu prvenstva Prve lige FBiH pa klubovi već polako gledaju prema zimi kad će preslagati svoje planove.

Dotad će svi oni nastojati izvući maksimum iz posljednje dvije utakmice natjecanja.

U lideru Posušju u posljednje vrijeme ističu probleme sa umorom i kartonima koji su ih sustigli, ali i da će probati zbiti redove kako bi sačuvali vrh ljestvice. Za to imaju težak zadatak ove subote u derbiju 14. kola kad gostuju Bratstvu u Gračanici.

''Pokušat ćemo zbiti redove i odigrati najbolje što možemo. Radujemo se toj utakmici, ali nažalost nećemo biti kompletni. Što je tu je, pokušat ćemo naći najboljih 11 i idemo se nadigravati s odličnom ekipom koja ima i najboljeg strijelca lige'', najavio je trener Posušaka Denis Ćorić.

Zanimljivo je da su Posušaci najjača obrana lige, dok na drugoj strani Bratstvo ima prvog strijelca prvenstva, piše Dnevni list.

Velike promjene je tijekom sezone prošao gabelski GOŠK koji s trenerom i voditeljem omladinskog pogona, Zlatkom Kojićem, nastoji u posljednja tri kola izvući maksimalno što može. Tu svakako najviše računaju na domaću utakmicu s Orašjem predstojeće nedjelje.

 ''Imam osjećaj da su igrači nesigurni. Vidi se na njima pritisak, oni žele i hoće, ali zasad ne ide. Situacija evidentno nije dobra, ali probat ćemo se izvući preko Orašja. Ta nam je utakmica sad vrlo bitna. Pucali smo na vrh, a sad se moramo praktički spašavati. Nije nam tu mjesto sigurno po kvaliteti, ali puno toga se urotilo protiv nas'', kazao je Kojić.

Među ekipama koje nastoje spasiti što je moguće u prvom dijelu je i Čapljina koja je pred 14. kolo, i derbi začelja sa Slavenom u Živinicama, dobila za trenera Damira Borovca koji je u više navrata vodio ovog federalnog prvoligaša.

Iako će debitirati na gostovanju, utakmica sa Slavenom je sigurno odlična prilika za uspješan novi početak, jer se radi o jedinom timu koji je imao tako loš jesenski dio prvenstva. Poslije gostovanja u Živinicama, Čapljina će u posljednjem kolu prvog dijela biti domaćin ekipi Travnika.

Kopirati
Drag cursor here to close