Nije još sve gotovo

Posljednji romantik: Marco Reus otkrio da napušta Borussiju

Borussia Dortmund i Marco Reus donijeli su odluku kako nakon ove sezone neće potpisivati novi ugovor. Ovaj sjajni napadač nikada nije želio napustiti BVB tim...
Sport / Nogomet | 03. 05. 2024. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 12 sezona u klubu, gdje je postao velika ikona, legenda i čovjek kojeg su mnogi s žuto-crnim klubom zapravo poistovjećivali, Marco Reus napustit će Borussiju Dortmund.

To je iskusni napadač otkrio u emotivnom obraćanju na stadionu, gdje je proveo puno lijepih trenutaka, kojih bi vjerojatno bilo i više da njegova karijere nije bila prožeta ozljedama koliko i impresivnim izvedbama.

No, otkrio je Reus kako njegov posao u klubu još uvijek nije gotov te da želi na Wembley. Naravno, tu se misli na finale Lige prvake, kojem se njegova momčad podosta približila domaćom pobjedu 1:0 u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Paris Saint-Germaina.

"12 godina igrao sam na ovom prekrasnom stadionu, a klubu sam posvetio pola života. Klub i ja donijeli smo odluku da nećemo produžiti moj ugovor. Sretan sam i ponosan što sam toliko dugo bio članom ovog kluba i teško pronalazim riječi", rekao je Reus, prenosi Gol.hr.

"Važno je reći navijačima da i dalje imamo jedan veliki cilj. Želimo otići na Wembley i donijeti taj trofej ponovno u Dortmund. Fokusirani smo svi na taj cilj. Vidjet ćemo se još par puta na ovom stadionu."

Reus je za žuto-crne odigrao 424 utakmice, upisavši 168 pogodaka i 128. Tri puta je bio proglašen za najboljeg igrača Bundeslige, ali ju nikad nije osvojio.

U rubrici trojeja ima tek dva Kupa i tri Superkupa, no onaj najveći ove sezone mu još uvijek može pripasti. 

Marco Reus je rođen u Dortmundu, a karijeru je započeo u regionalnom ligašu Rot Weiss Ahlenu, gdje su ga zapazili skauti Borussije Mönchengladbach. Od 2009. do 2012. za Gladbach je upisao 97 utakmica (36 golova). Nakon tri godine prešao je u istoimeni klub iz Dortmunda i posao istinskom legendom.

Za njemačku je reprezentaciju igrao 48 puta, postigavši 15 golova.

Kopirati
Drag cursor here to close