Tragična sportska priča

Posljednje riječi Emilijana Sale: Tata, kako sam se uplašio...

"Ako u sat-sat i pol vremena ne bude vijesti od mene, ne znam hoće li poslati nekoga da me potraži jer me neće moći naći, ali znate... Tata, kako sam se uplašio", posljednje su Saline riječi.
Sport / Nogomet | 23. 01. 2019. u 07:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinski nogometaš Emiliano Sala bio je u avionu koji je nestao s radara u Engleskom kanalu, blizu Kanalskih otoka, ali se njegovi najbliži još uvijek nadaju da zrakoplov ipak nije pao. Potraga će biti nastavljena danas, a policija otoka Guernsey potvrdila je jučer da su nađeni brojni predmeti, a neslužbeno su engleskim novinarima rekli da su "prilično sigurni" da je riječ o dijelovima zrakoplova.

U posljednjoj poruci koju je poslao prijateljima napisao je kako se boji.

"Brate, mrtav sam. Ovdje u Nantesu sam obavljao niz stvari, nikad da završim. Sad sam ovdje u avionu koji izgleda kao da će se raspasti i letim za Cardiff", dio je posljednje glasovne poruke 28-godišnjeg argentinskog nogometaša Emiliana Sale koju je poslao u WhatsApp razgovoru, objavila je Marca.

Ubrzo nakon polijetanja, avion je nestao.

Sala je bio u avionu koji je poletio iz Nantesa u Cardiff, a koji je u ponedjeljak nestao s radara u Engleskom kanalu, blizu Kanalskih otoka. U avionu je osim napadača bio još samo pilot.

"Sutra navečer počinjem trenirati sa svojom novom momčadi. Vidjet ćemo što će biti. Kako ste mi vi, braćo i sestre? Ako u sat-sat i pol vremena ne bude vijesti od mene, ne znam hoće li poslati nekoga da me potraži jer me neće moći naći, ali znate... Tata, kako sam se uplašio", posljednje su riječi Nantesovog napadača koji je prije nekoliko dana prešao u Cardiff za 18 milijuna eura.

Utakmica francuskog kupa između Nantesa i Entente SSG-a, koja je trebala biti odigrana u srijedu, odgođena je.
Navijači Nantesa okupili su se na molitvi za Salu, a njihova je poruka „Ti si više od igrača“.

Izvršni direktor Cardiffa Ken Choo ponovno je za Sky News govorio o Sali.

"On je tako divna osoba, bio je tako sretan što se pridružio Cardiff Cityju, iz njegova lica možete vidjeti da je tako sretan što je ovdje i tako spreman za početak", rekao je Choo.

Očajni roditelji čekaju vijesti o sinu

Za nestalim avionom spasilačke ekipe su tragale u ponedjeljak do 2 ujutro, potraga je morala biti prekinuta zbog lošeg vremena, a nastavila se ujutro. Zrakoplov traže dva helikoptera, dva aviona i brod koji su pregledali 1600 km2 područja za koje vjeruju da je avion nestao.

"Nema traga avionu, ali nastavljamo potragu. Teško da je ovo netko preživio. Ni spasitelji ne očekuju da ima preživjelih. Jednostavno ne znamo kako je avion mogao samo tako nestati s radara. Uopće nije bilo radio komunikacije između pilota i tornja. Samo je nestao", rekao je istražitelj John Fitzgerald.

Salini roditelji čekaju vijesti o sinu, strepeći i nadajući se. Horacio i Mercedes Sala, nogometaševi roditelji, bilo kakve vijesti o sinu čekaju u Argentini.

"Prijatelj mi je rekao da je nestao avion i da misle da je moj sin u njemu. Jako sam zabrinut, ništa ne znamo. Očajni smo, nadamo se da će sve dobro završiti. Pričao sam s njim u nedjelju. Još nam se nitko iz Nantesa nije javio, sve što znamo je da je to bio mali avion i da je nestao iznad Engleskog kanala", rekao je u utorak otac Horacio.

Kopirati
Drag cursor here to close