Četvrtfinale

Portugalci prvi polufinalisti

Sport / Nogomet | 21. 06. 2012. u 19:07 V.P.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras se igrala prva četvrtfinalna utakmica Europskog prvenstva u nogometu. Snage su odmjerili Češka i Portugal. I dok je Portugal manje-više očekivano prošao u drugi krug, Češka i Grčka iz skupine A predstavljaju iznenađenje, posebno zbog osrednjih utakmica koje su odigrali.

Portugal je favorit u ovoj utakmici, a očekuje se i da Cristiano Ronaldo konačno proigra, ali Česi se sigurno neće predati.

Utakmicu u Varšavi sudi Englez Howard Webb.

Za Češku večeras nastupaju: Čech, Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky, Plašil, Pilar, Hubschman, Jiraček, Darida i Baroš.

Portugal predstavljaju: Rui Patricio, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao, Joao Pereira, Miguel Veloso, Joao Moutinho, Raul Meireles, Nani, Cristiano Ronaldo, Helder Postiga.

79. minuta - Nakon što je Moutinho ubacio s desne strane, Cristiano Ronaldo glavom postiže gol za vodstvo Portugala.

Nogometna reprezentacija Portugala prvi je polufinalist Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. Portugalci su sinoć u Varšavi u prvom četvrtfinalnom obračunu pobijedili Češku sa 1:0 (0:0), golom Cristiana Ronalda u 79. minuti.

U prvom poluvremenu Češka je bila znatno aktivnija ekipa, dok su u drugom dijelu u potpunosti dominirali Portugalci. Ronaldo je već u prvom poluvremenu pogodio stativu, to je ponovio i u drugom dijelu susreta, da bi se tek iz trećeg ozbiljnijeg pokušaja upisao u strijelce i postigao svoj treći gol na prvenstvu.

Protivnik Portugala u polufinalu bit će pobjednik drugog četvrtfinalnog para Njemačka - Grčka, koji se igra 22. lipnja u Gdansku (20:45 sati). Preostala dva četvrtfinalna susreta Španjolska - Francuska i Engleska - Italija igraju se 23. i 24. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close