Tko će preuzeti Hajduk

Portugalac Marco Silva jedan od kandidata za bilu klupu

Sport / Nogomet | 03. 12. 2016. u 08:22 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva dana nakon ostavke Marijana Pušnika, Hajduk, ali i svi mediji u potrazi su za novim trenerom splitskog kluba. I kako to već biva u Prvoj HNL uvijek se vrte imena koja smo već vidjeli na toj klupi.

Tako se spomnje povratak 71-godišnjeg Talijana Edoarda Reje, dok se navijači dvoume između Damira Burića i Zorana Vulića, a dobro stoji i Zlatko Dalić.

Ipak čini se kako bi zadnju riječ mogao imati sportski direktor Hajduka Mario Branco, koji bi na Poljud mogao dovesti Portugalca Marco Silvu koji je prije pola godine napustio trenersku klupu u Olympiakosu, piše HRT.

Ako bi 39-godišnji Portugalac i preuzeo Hajduk to bi samo po sebi bila prava mala senzacija jer je Silva jedan od najperspektivnijih trenera Portugala. Silva je u dosadašnjoj karijeri vodio Estoril kojeg je nakon sedam godina vratio u prvu ligu, a onda s tim klubom igrao i u Europskoj ligi gdje je upisao par odličnih rezultata.

Nakon Estorila otišao je u Sporting kojeg je vodio godinu dana i s njim osvojio Kup i bio treći u prvenstvu. U lipnju 2015. Silva je na klupi Olympiakosa naslijedio svog sunarodnjaka Pereiru.

Zašto bi trener s takvim rezultatima došao u Hajduk? Moguće je da se radi o prijateljskoj usluzi jer se Silva i Branco dobro poznaju još iz Estorila.

Tko će na kraju preuzeti Hajduk vidjet ćemo u sljedećih nekoliko dana, ali ovog vikenda momčad će voditi Marko Lozo i Vik Lalić, dvojac koji trenira B momčad.

Kopirati
Drag cursor here to close