Prvi polufinalni ogled

Portugal i Španjolska za finale

Sport / Nogomet | 27. 06. 2012. u 10:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Donjecku u Ukrajini na rasporedu je prvi polufinalni ogled na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, a za plasman u finale borit će se braniteljica naslova europskih prvaka Španjolska i Portugal.

Španjolci su stigli do polufinala osvajanjem skupine C, u kojoj su s 1:0 pobijedili i Hrvatsku, te pobjedom u četvrtfinalu nad Francuskom od 2:0.

Portugal je osvojio drugo mjesto u skupini B, odmah iza Njemačke koja ga je pobijedila s 1:0. U četvrtfinalu su s 1:0 bili bolji od Češke.

Bit će to repriza osmine finala Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Furija je tada slavila pogotkom Davida Ville, koji je zbog ozljede morao propustiti EURO.

Na Europskim prvenstvima posljednji put sastali su se 2004. u Lisabonu. Nuno Gomes osigurao je slavlje Portugalcima u grupnoj fazi natjecanja.

Španjolci su uvjereni kako će se Portugal orijentirati na brze kontre.

Mislim da će Portugal igrati na kontranapade, zatvorit će se i čekat će našu pogrešku. Budući da imaju vrlo kvalitetne igrače morat ćemo biti maksimalno koncentrirani cijelu utakmicu, smatra razigravač Furije Andres Iniesta.

Portugalski izbornik Paulo Bento tvrdi da se neće samo braniti.

- Nije nam cilj braniti se cijelu utakmicu, nećemo ponoviti pogrešku koju su napravili Francuzi u četvrtfinalu. Znamo da će biti teško, ali i Španjolci su svjesni da im možemo stvoriti puno problema. Motiv je velik, želimo ući u povijest.

Zbog ozljede u četvrtfinalu protiv Češke, portugalski napadač Helder Postiga morat će propustiti ovaj dvoboj, a Španjolci su kompletni.

Kopirati
Drag cursor here to close