BiH - Ukrajina 0:2

Poraz od Ukrajine za kraj najgorih kvalifikacija u povijesti BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru s dva uzastopna poraza. Nakon Finske u Zenici je slavila i Ukrajina.
Sport / Nogomet | 16. 11. 2021. u 22:22 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija slabe kvalifikacije za SP završila je katastrofalno - s dva domaća poraza. Iako je BiH mogla s dvije pobjede izboriti dodatne kvalifikacije, na kraju je doživjela oba poraza.

Poraz od Finske (1:3) zatvorio je vrata drugog mjesta, a u utakmici protiv Ukrajine, koja je puno više značila gostima, doživjela je novi poraz (0:2). Protiv Ukrajine je BiH igrala dobro u prvom poluvremenu, pogodila je i vratnicu, no kapitulirala je nakon sat vremena igre.

Prvo je Oleksandr Zinčenko pogodio za 1:0, da bi pitanje pobjednika u 79. minuti riješio Artem Dovbik nakon brzog kontranapada. Isti igrač pred kraj imao je stopostotnu priliku za 3:0, ali s gol linije spasio je Kovačević.

Budući da je u Finskoj Francuska svladala domaćina s 2:0, kao prvi iz ove skupine dalje idu svjetski prvaci Francuzi, a Ukrajina će u dodatne kvalifikacije.

Što se BiH tiče, ove kvalifikacije završava sa sedam bodova, što je najgori rezultat bh. reprezentacije ikada. Momčad Ivajla Peteva pobijedila je samo Kazahstan i imala dva dobra rezultata (1:1) u Francuskoj i Ukrajini.

Sve ostalo bilo je na razini ispodprosječnosti, kakav je uostalom i bugarski stručnjak.

 

Kopirati
Drag cursor here to close