Čude se

Pomama Hrvata za ulaznicama: "15.000 možda neće biti dovoljno"

"Stadion De Kuip u Rotterdamu će na polufinalu Nizozemska – Hrvatska biti pun, ali niti kod domaćina nije takav interes kao kod naših ljudi. Čude se tome u UEFA-e, ali čemu? Hrvatima iz Njemačke to je jednodnevni izlet", rekao je Martinac.
Sport / Nogomet | 03. 04. 2023. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marijan Kustić, predsjednik HNS-a, izašao je pred novinare nakon sjednice Skupštine Saveza.

"Kamp HNS-a je strateški cilj koji se nije realizirao. U javnost ćemo izaći kad ćemo imati nešto konkretno. Intenzivno na tome radimo i vjerujem da će uskoro krenuti njegova gradnja", kazao je.

Podrška 

U kojoj mjeri će sudjelovati UEFA-a?

"Imat ćemo sufinanciranje UEFA-e i FIFA-e, ali o detaljima ćemo tek razgovarati. Dobili smo podršku oba predsjednika i Čeferina i Infantina".

Kustić je komentirao i poruku predstavnika UEFA-e Luce Nicole da Hrvatska mora početi graditi stadione:

"Zakon o sportu je donesen, apel vodećih ljudi UEFA-e i FIFA-e je na mjestu, to su koraci koji će donijeti bolju infrastrukturu...", kazao je Kustić.

Konkretne stvari na terenu tek se čekaju. Kustić je na Skupštini čestitao svim izbornicima, spomenuo je i Josipa Šimunića koji vodi U-19 ekipu, pitali smo ga znači li to da i dalje ima njegovo povjerenje, budući da je o njegovom statusu bilo govora u nogometnim krugovima i javnosti. Šimunić se jedini nije plasirao na Euro, prenose Sportske novosti

"Čekamo odgovore" 

"Ne, na nekim stvarima treba čestitati, ali izbornici će podnijeti izvještaje te ćemo potom dati konačnu ocjenu na Izvršnom odboru", odgovorio je Kustić.

Hrvatska se priprema za Final Four Lige nacija, u Westinu smo na marginama događaja razgovarali o tome s Nikšom Martincem, glavnim čovjekom za ulaznice.

UEFA taj proces vodi tajno, bez pravih informacija, nema ih niti HNS. Zna se da se Hrvata javilo više nego je UEFA planirala, da je obavljen ždrijeb te oni koji su izvučeni dobivaju obavijesti kako mogu kupiti ulaznice.

"UEFA nije imala veliki interes za ulaznice iz niti jedne države osim iz Hrvatske. Poslao sam im dopis da kako možda ne bismo napunili cijeli stadion, ali ako nam daju 15 tisuća ulaznica morat će napraviti ždrijeb jer to neće biti dovoljno. No, ne znamo koliko ulaznica su za nas predvidjeli niti koliko ćemo na kraju imati navijača. Ništa nam nisu javili. I mi čekamo odgovore. Stadion De Kuip u Rotterdamu će na polufinalu Nizozemska – Hrvatska biti pun, ali niti kod domaćina nije takav interes kao kod naših ljudi. Čude se tome u UEFA-e, ali čemu? Hrvatima iz Njemačke to je jednodnevni izlet automobilom", rekao je Martinac.

Kopirati
Drag cursor here to close