Liga Hercegovine

Polufinalna utakmica prekinuta, nakon incidenta Stolac se povukao s terena

Razlog prekida je ubacivanje boca i kamenja na teren, prilikom čega je pogođen igrač iz MZ Stolac...
Sport / Nogomet | 26. 08. 2023. u 07:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polufinalna večer 18. izdanja Lige Hercegovine odigrana je pred prepunim tribinama Sportskog centra u Grudama u petak 25. kolovoza.

U prvoj polufinalnoj utakmici snage su odmjerili prošlogodišnji pobjednici Lige Hercegovine, Lijeva Obala (Široki Brijeg) i Posušje (Rakitno).

U odličnoj, čvrstoj, napetoj utakmici i s puno prilika na obje strane pobjedu je odnijela ekipa Lijeva Obale i plasirala se u finale Lige Hercegovine. Susret je završio rezultatom 2:0, a u strijelce su se upisali M. Mikulić i D. Zovko.

U drugoj polufinalnoj utakmici sastali su se MZ Ilići (Mostar) i MZ Stolac (Stolac). Do 37. minute susreta rezultat je glasio 3:2 za ekipu Stolac, a nakon toga sudac je prekinuo utakmicu i svirao kraj. Strijelci za Stolac bili su M. Marić x2, te D. Raguž 1.

Razlog prekida je ubacivanje boca i kamenja na teren, prilikom čega je pogođen igrač iz MZ Stolac, javlja grude-online.info.

Nakon sastanka Povjerenstva za natjecanje Lige Hercegovine, donesena je odluka da se utakmica između predstavnika Mostar (Ilići) i predstavnika Stoca (Stolac), a koja je prekinuta 2 minute  i 41 sekundu prije isteka kraja drugog poluvremena, registrira rezultatom 3:2 u korist momčadi Stolac.

S obzirom da je odigrano više od 80 posto regularnog vremena određenog za igru, rezultat koji je u trenutku prekida bio aktualan, kao takav je i registriran.

Nakon navedenog događaja nije bili uvjeta za nastavak utakmice, te su suci odsvirali kraj iste.

Temeljem navedenih činjenica, a u skladu s člankom 32. stavak 3. Pravilnika o općinskim/gradskim malonogometnim natjecanjima mjesnih zajednica/naselja i Završnom turniru „Lige Hercegovine“, predmetna utakmica se, zbog činjenice kako je odigrano više od 80 % regularnog vremena određenog za igru, registrira rezultatom 3 : 2 u korist momčadi Stoca. Sukladno navedenom odlučeno je kao u dispozitivu.

Utakmica za treće mjesto između predstavnika Posušja (Rakitno) i predstavnika (Mostara) Ilići igra se večeras od 20.30 sati, dok je finale Lige Hercegovine između predstavnika Širokog Brijega (Lijeva Obala) i predstavnika Stoca (MZ Stolac) igra se od 21.30 sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close