Pred vječiti derbi

Policija zaustavila masovnu tučnjavu frakcija BBB

Sport / Nogomet | 12. 07. 2015. u 16:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zagrebu ponovno vlada nogometna groznica. Na tisuće navijača iz svih dijelova Hrvatske zaputile su se prema Maksimiru na kojem se igra najveći hrvatski derbi Dinamo-Hajduk.

Nažalost, derbi ne prolazi bez incidenata.

Na sjevernoj tribini došlo je do tučnjave između skupine navijača koji su godinama bojkotirali utakmice Dinama i one skupine koja nikad nije napustila Maksimir i podržavala Zdravka Mamića.

Stolice lete na sve strane. Veća skupina od oko 1000 navijača bakljama i stolicama napala je manju skupinu od 50-ak navijača, te im pritom vikala "Plaćenici, marš iz Dinama", piše Jutarnji.hr.

Ovi su se dobro držali i odbili napad, te je policija spriječila daljnji sukob i postavila se između zaraćenih skupina.

Torcida vikom i skandiranjem pruža podršku većoj skupini koja želi izbaciti sa središnjeg dijela sjeverne tribine skupinu koja podržava aktualnu upravu kluba.

Policija je napravila tampon zonu između dvije zaraćene skupine Dinamovih navijača, nakon čega je veća skupina navijača izgurala manju sa središnjeg dijela tribine, te se oni nalaze u kutu tribine okružene zaštitarima.

Situacija se nakon toga smirila i krenulo je međusobno vrijeđanje između BBB-a i Torcide, a na sjevernoj tribini pruža se pomoć ozlijeđenom navijaču.

Kopirati
Drag cursor here to close