Finale kupa

Policija u pripravnosti: Torcida dolazi sa svih strana, Funcuti u konvoju, a stižu i autobusi BBB-a!

Iz Splita je rano jutros krenuo Bili vlak u kojem će biti jedan Torcide i navijača Hajduka. Oni stižu praktički sa svih strana, ali najveći dio iz smjera Dalmacije.
Sport / Nogomet | 24. 05. 2023. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, koje se danas od 19 sati igra na Rujevici, proglašeno je utakmicom visokog rizika. Razloga za ovakvu procjenu policije ima i više nego dovoljno jer u finalu se sastaju Hajduk i Šibenik.

Najžešći navijači ova dva kluba, Torcida i Funcuti ne vole se baš previše, a usto će se šibenskim navijačima pridružiti i Bad Blue Boysi. Utakmica se igra u Rijeci i jasno je zašto je policija u dobrom dijelu Hrvatske danas na nogama, piše gol.hr.

Bili vlak

Iz Splita je rano jutros krenuo Bili vlak u kojem će biti jedan Torcide i navijača Hajduka. Oni stižu praktički sa svih strana, ali najveći dio iz smjera Dalmacije. Iz istog pak smjera stiže i dobro čuvani konvoj s navijačima Šibenika koje će policija pratiti cijelim putem tamo i nazad.

Za navijače Hajduka glavni prihvatni punkt je Kikovica - Soboli na autocesti A6 gdje moraju stići do 15 sati kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do stadiona na Rujevici. Navijači koji dolaze organizirano vlakom iz Splita bit će prepraćeni u zonu stadiona u organizaciji policije.

Stižu i pripadnici BBB-a

Već se tjednima šuškalo kako će Funcutima u pomoć stići i pripadnici BBB-a s kojima su u prijateljskim odnosima. Iz Zagreba će Boysi stiži autobusima i kombijima, a moglo bi ih biti koliko i samih Funcuta.

Oni će biti smješteni na sjevernoj tribini Rujevice gdje se inače nalazi domaća skupina Armada. Taj sektor neće biti popunjen kao ostatak stadiona koji bi trebali okupirati navijači Hajduka. Oni će se većinom nalaziti na istočnoj tribini, ali su uspjeli pokupovati i velik dio ulaznica za ostale tribine.

Policija će tako osim same organizacije dolaska navijača imati veliki zadatak zaustaviti moguću eskalaciju navijačkih strasti i na samim tribinama, a potom i organizirati povratak svih navedenih skupina na svoja odredišta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close