Riječ na riječ

Policija odgovara na optužbe Veleža: Niste ni prijavili utakmicu

Sport / Nogomet | 03. 02. 2017. u 14:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP HNŽ-a uopće nije bio upoznat o odigravanju prijateljske utakmice između FK Sloboda i FK Velež, priopćeno je iz Ureda komesara policije MUP-a HNŽ-a koji osuđuje priopćenje mostarskog nogometnog kluba navodeći kako je rukovodećim ljudima Veleža ''jako dobro poznata procedura i obveze policije po pitaju osiguravanja utakmica''.

U priopćenju povodom izgreda na prijateljskoj utakmici nogometnih klubova na sportskom centru Circle International u Međugorju navodi se kako Policijska stanica Čitluk nije izvještena zakonom predviđenom procedurom o odigravanju spomenute utakmice.

''Poznato je kako odigravanje utakmice prijavljuje organizator. Nadležna PU MUP-a HNŽ-a, u ovom slučaju PS Čitluk, trebala je biti izvještena o odigravanju utakmice. Želimo demantirati što je navedeno u priopćenju FK Velež da je policija kasnila s intervencijom. Naglašavamo da su se policijski službenici PS Čitluk po dojavi uputili na mjesto događaja s tri patrole te poduzeli sve mjere i radnje predviđene zakonom da se spriječi narušavanje javnog reda i mira'', navodi se u priopćenju u kojem se sugerira svim nogometnim klubovima i sportsko-rekreativnim centrima da se pridržavaju važećih propisa.

Podsjećamo, FK Velež je priopćio kako osiguranje za navedenu utakmicu nije postojalo.

Naveli su kako nije bilo ni reakcije policije, ''koja je bila nedopustivo spora''.

''S pravom se pitamo da li takvu policiju uopće treba plaćati, s obzirom da je evidentno kako ne radi vlastiti posao'', naveo je, između ostalog, mostarski klub.

Prijateljska utakmica u Međugorju Veleža i Slobode prekinuta je kod rezultata 1:0 za Tuzlake kada je, prema policijskim navodima, desetak maskiranih huligana upalo na teren.

Kopirati
Drag cursor here to close