Bale i Chiellini uzeli pehar

Pogledajte ludnicu u finalu, Los Angeles FC prvak

Nezaboravno finale MLS-a, kojem su prisustvovale slavne osobe poput Justina Biebera i vlasnika LAFC-a, Magica Johnsona i Willa Ferrella,...
Sport / Nogomet | 06. 11. 2022. u 11:21 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet sezona je Los Angeles FC-u bilo dovoljno da dohvati naslov prvaka. Momčad koja je osnovana 2014. godine, je u velikom finalu, savladala Philadelphiju Union nakon izvođenja jedanaesteraca.

Zanimljivo, Los Angeles FC je osnovan u godini kada je drugi klub iz ovog grada, puno poznatiji Galaxy bio posljednji put prvak. Između te dvije titule naslove su osvajali Portland, Toronto, Seattle dva puta, Atlanta, Columbus, New York City.

U posljednjem finalu koje je baš igrano na stadionu Los Angeles FC viđeno je dosta uzbuđenja. Kellyn Acosta je u 26. minuti pogodio iz slobodnog udarca uz malu pomoć živog zida, ali je Mađar Gazdag iskoristio svoju priliku u 58.minuti.

U 83.minuti nakon kornera glavom pogađa Jesús David Murillo, ali tu nije kraja uzbuđenjima. Već u sljedećem napadu gosti također iz prekida, stižu do 2:2, sada glavom pogađa Jack Elliott.

Važan detalj koji je svakako obilježio utakmicu se dogodio u 110. minuti. Lošu reakciju zadnje linije svoje momčadi pokušao je ispraviti golman domaći Maxime Crépeau koji van kaznenog prostora ruši Coryja Burke. Kanadski golman je zaradio crveni karton ali i tešku ozljedu.

Utakmica je zbog ukazivanja pomoći produžena i baš u toj nadoknadi "pala" su još dva gola. Prvo Elliot u očaj baca domaće navijače u 124. minuti, a onda ludnicu na stadionu kreira iskusni Gareth Bale u 128. minuti. Ukupno se igralo devet minuta nadoknade. Ova nevjerojatna utakmica na kraju je odlučena na najdramatičniji način. Gosti su promašili jedan, dva im je obranio rezervni golman McCarthy.

S druge strane su precizni bili Bouanga, Hillingshead i Sanchez, LAFC je dobio raspucavanje s 3:0 i veliko slavlje u "Gradu anđela" je moglo početi. Nezaboravno finale MLS-a, kojem su prisustvovale slavne osobe poput Justina Biebera i vlasnika LAFC-a, Magica Johnsona i Willa Ferrella, bio je susret između dviju najboljih momčadi koje su završile izjednačeno s najviše bodova tijekom regularne sezone 2022. godine.

Video: MLS CUP HIGHLIGHTS

.

Kopirati
Drag cursor here to close