BiH - Belgija 1:1

Podjela bodova u sjajnoj utakmici na Bilinom polju

Sport / Nogomet | 13. 10. 2014. u 20:42 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je drugi bod i igrala drugu neriješenu utakmicu za redom u kvalifikacijama za odlazak na Euro 2016.

BiH je večeras u Zenici igrala 1:1 s Belgijom na Bilinom polju. Poveli su domaći u 28. minuti preko Edina Džeke, a izjednačio je Radja Nainggolan početkom drugog dijela. Pred 12.000 gledatelja (službeni podatak) dvije momčadi odigrale su odličnu utakmicu, s puno prilika na obje strane, pa je remi najrealniji ishod.

Belgija je u prvom poluvremenu pokazala da se radi o sjajnoj ekipi, s vrlo brzim i tehnički potkovanim pojedincima. Belgijanci su u prvih 45 minuta dominirali, no radovao se domaćin.

Igrala se 28. minuta kada se po lijevoj strani probio Miralem Pjanić, ubacio povratnu na koju je natrčao Edin Džeko i lijevom nogom zakucao u Courtoisovu mrežu te bacio u delirij domaće navijače.

Ipak, treba reći da je bh. junak u prvom poluvremenu bio Asmir Begović koji je spasio barem šest izglednih prilika gostiju. No, Begović koji je čuda činio u prvom dijelu u drugom je primio pogodak za koji snosi dio krivice.

Do kraja utakmice Džeko je propustio najbolju šansu za domaće, a gosti su unatoč terenskoj inicijativi ostali neprecizni, pa je podjela bodova bila neminovna.

Kopirati
Drag cursor here to close