Rusija 2018

Počinje Prvenstvo i zatamnjenje kanala

Utakmice u BiH moći će se pratiti na programu BHT1 jer državna televizija ima prava prikazivanja za područje BiH.
Sport / Nogomet | 14. 06. 2018. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicom Rusija - Saudijska Arabija na moskovskom stadionu Luzhniki danas u Rusiji, u 17 sati, počinje 21. svjetsko nogometno prvenstvo. 

U sljedećih mjesec dana u 12 ruskih gradova ukupno će biti odigrane 64 utakmice.

Kako doznajemo, utakmice u BiH moći će se pratiti na programu BHT1 jer državna televizija ima prava prikazivanja za područje BiH. Tako će se na HOME TV-u zatamniti prijenosi utakmica na HRT-u. Isto je objavio i Telemach i Moja TV.

Na SP sudjeluju 32 reprezentacije podijeljene u osam grupa s po četiri ekipe. Grupna faza natjecanja završava se 28. lipnja, a po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe  izborit će nastup u osmini finala.

Finalna utakmica igrat će se 15. srpnja također na stadionu Luzhniki, koji može primiti 81.000 gledatelja.  

Titulu brani reprezentacija Njemačke, koja je na prošlom SP u Brazilu u finalu pobijedila reprezentaciju Argentine sa 1:0. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovat će ceremoniji otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva, nakon čega će gledati utakmicu između domaćina Rusije i Saudijske Arabije.

Ceremoniji otvaranja će nazočiti više od 20 svjetskih lidera, uključujući predsjednike Bjelorusije, Bolivije, Kazahstana, Moldavije, kao i premijere Armenije i Libanona, te saudijskog princa, prenosi Tass.

Svjetsko nogometno prvenstvo se po prvi put održava u Rusiji, a utakmice će se igrati u 11 ruskih gradova - Moskvi, St. Petersburgu, Kazanu, Nizhny Novgorodu, Saransku, Kaliningradu, Volgogradu, Yekaterinburgu, Samari, Sočiju i Rostov-on-Donu.

Krovna svjetska nogometna organizacija FIFA je priopćila da je prodano 2,5 milijuna ulaznica širom svijeta. Više od 870.000 karata su kupili Rusi, Amerikanci gotovo 90.000, dok su Brazilci pribavili nešto više od 72.000 ulaznica.

Organizacija Svjetskog prvenstva Rusiju je koštala oko 12 milijardi dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close