Nagradno putovanje

Pobjednici 12. izdanja turnira ''Ulica protiv ulice'' bodrili Hajduk

Sport / Nogomet | 18. 09. 2017. u 18:26 Ivan Kraljević

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji pojedinci i momčadi 12. izdanja širokobriješkog turnira ''Ulica protiv ulice'', za djecu uzrasta od 8 do 16 godina, boravili su na jednodnevnom nagradnom izletu u Splitu. Pedesetero djece iz Širokog Brijega, Mostara, Čitluka, Gruda, Međugorja i Posušja imalo je priliku uživati u ljepotama dalmatinskog bisera i na Poljudu nazočiti jadranskom derbiju između Hajduka i Rijeke.

Njihovo nagradno putovanje započelo je podnevnim obilaskom Poljudske ljepotice, upoznavanjem bogate povijesti splitskih ''Bilih'' i odlaskom na kultni Stari plac na kojem je 1911. godine započela ''Hajdukova štorija''.

Nakon kratke okrjepe, već prepričavajući prve dojmove, krenuli su u daljnje razgledavanje Splita. Ruta koja ih je vodila kroz Marmontovu ulicu do Rive nastavljena je obilaskom Dioklecijanove palače. U toj avanturi došli su do ''rimskih vojnika'' s kojima su na Peristilu uglas zapjevali hajdukove pjesme i izmamili pljesak i osmijeh mnogobrojnih turista.

No, vrhunac njihova izleta i boravka u Splitu bila je, svakako, Hajdukova utakmica u fantastičnoj atmosferi pred nešto više 18.000 gledatelja na Poljudu. Iako su neki bili razočarani porazom ''Bilih'', njihovoj sreći zbog doživljenoga nije bilo kraja pa su s pjesmom na usnama nastavili put prema svojim domovima.

''Kao i svako dosadašnje zajedničko putovanje, boravak u Splitu će nam se svima zbog svega doživljenoga posebno urezati u sjećanje. Ovo nam je svima bilo veliko iskustvo, obogaćeno novim prijateljstvima i brojnim zgodama. Hvala svim djevojčicama i dječacima na uzornom i lijepom ponašanju te, posebno hvala, njihovim roditeljima koji su ih tako odgojili. Dragi roditelji, možete biti ponosni na svoju djecu'', rekao je za Bljesak.info Vlado Hrkać, poznati širokobriješki sportski djelatnik i bivši nogometaš, koji je u ljeto 2006. godine sa svojom braćom Franom i Androm pokrenuo spomenuti dječji turnir.

Uz zahvalu rukovodstvu Hajduka koje je prepoznalo vrijednost turnira ''Ulica protiv ulice'', Hrkać se zahvalio svim sudionicima ovogodišnjeg izdanja i zaželio im mnogo uspjeha i treninga do sljedećeg izdanja turnira, koje će se održati sredinom lipnja 2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close