Za kraj 2019.

Pobjede Liverpoola i Manchester Cityja na kraju godine, Guardiola došao do 'stotke'

Bila je ovo i slavljenička utakmica za Pepa Guardiolu koji je upisao stotu pobjedu u Premiershipu. Španjolski stručnjak je najbrže stigao do 'stotke' od svih trenera, trebale su mu 134 utakmice
Sport / Nogomet | 29. 12. 2019. u 20:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Liverpoola i Manchester Cityja zaključili su godinu pobjedama. "Redsi" su u susretu 20. kola pobijedili Wolverhampton sa 1-0, dok su "Građani" slavili protiv Sheffield Uniteda sa 2-0.

Liverpool je teško stigao do pobjede, a pogodak odluke zabio je Sadio Mane u 42. minuti na asistenciju Adama Lallane. Bila je to tek prva Lallanina ligaška asistencija nakon dvije godine i 363 dana.

Gosti su u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačili pogotkom Pedra Neta, no pogodak je poništen nakon pregleda VAR-om jer je Jonny Castro u začetku akcije bio u milimetarskom zaleđu. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool zbog ozljede.

VAR je presudio i na Etihadu gdje je City sa 2-0 pobijedio Sheffield United. Međutim, kod rezultata 0-0, gosti su zabili pogodak, no sudac Chris Kavanagh je koristeći VAR tehnologiju poništio pogodak Lysa Mousseta koji je bio 'milimetrima' u zaleđu.

Domaćin je poveo u 52. minuti golom Sergia Aguera, a pobjedu domaćina potvrdio je Kevin de Bruyne u 82. minuti. Sheffield United je tako postao 32. klub kojem je argentinski napadač zabio pogodak u elitnom razredu engleskog nogometa, a jedini kojima Aguero nije uspio zabiti bio je Bolton, prenosi Hina.

U posljednjim trenucima susreta Billy Sharp je uzdrmao vratnicu i nije uspio ublažiti prvi gostujući poraz Sheffielda ove sezone u desetom nastupu.

Bila je ovo i slavljenička utakmica za Pepa Guardiolu koji je upisao stotu pobjedu u Premiershipu. Španjolski stručnjak je najbrže stigao do 'stotke' od svih trenera, trebale su mu 134 utakmice, osam manje od dosadašnjeg rekordera Josea Mourinha.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close