0:1

Pobjeda Veleža na Pecari

Rođeni su prekinuli seriju od tri utakmice bez pobjede.
Sport / Nogomet | 22. 08. 2021. u 22:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Veleža večeras su na Pecari pobijedili Široki Brijeg sa 1:0 u derbiju šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Prvu šansu na utakmici imao je Velež i to u 12. minuti kada je Ovčina odlično šutirao, ali Miškić je krajnjim naporom snage uspio da zaustavi njegov udarac i spasi svoj gol.

Nakon toga igralo se većinom na sredini terena. Široki nije uspio da ozbiljnije zaprijeti Veležu, dok su gosti imali blagu inicijativu.

Odlučujući trenutak utakmice dogodio se u 35. minuti kada je Velež došao do prednosti. Vehabović je centrirao, a Zvonić u maniru najboljih napadača glavom sjajno pogodio u nebranjeni dio mreže Širokog za 1:0, prenosi SportSport.ba.

Početkom drugog poluvremena prvi prijete gosti. Hasanović je pokušao s nekih 25 metara, ali to ide ravno u Miškića.

Osam minuta kasnije Radović je oštro ubacio za Brandaa koji je nekako zakačio loptu, no ona na kraju odlazi pored gola domaće ekipe.

Široki je uzvratio u 67. minuti. Topovski udarac Begića nekako je uspio da obrani Bogdanović.

U 74. minuti veoma dobra šansa za Velež kada je udarac Georgijevića odlično zaustavio Miškić koji je ponovno spasio Široki. Deset minuta kasnije odličan pokušaj Anđušića, ali stativa spašava domaće. Samo nekoliko minuta kasnije zicer za Zubanovića, ali ponovo nema gola.

Rođeni su do kraja utakmice uspjeli da sačuvaju svoju mrežu i slave sa 1:0 na teškom gostovanju u Širokom Brijegu i prekinu seriju od tri utakmice bez pobjede.

Susret šestog kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Radnika i Željezničara u Bijeljini završen je rezultatom 0:0. Željezničar tako nije uspio ni u trećem pokušaju doći do pobjede u gostima.

U prvoj utakmici ovog kola Sarajevo je u subotu u Tuzli pobijedilo Slobodu sa 2:1, dok su Zrinjski i Tuzla City u Mostaru odigrali neriješeno 1:1.
 
Posljednji susret šestog kola između Leotara i Posušja bit će odigran 25. kolovoza.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close