Serie A

Ako je napad jalov, onda uvedi Edina Džeku

Simone Inzaghi u 57. minuti u igru uvodi Edina Džeku kako bi osvježio napad te Inter pokrenuo prema naprijed. Ni 60 sekundi kasnije, znao je da nije požalio.
Sport / Nogomet | 03. 10. 2021. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Edin Dzeko i Marcelo Brozović

Nogometaši Intera u subotu su u 7. kolu Serie A od 20:45 sati gostovali kod momčadi Sassuola. Aktualni prvak slavio je s 2:1, a pogotke za preokret su nakon gola Domenica Berardija u 22. minuti zabili Edin Džeko u 58. te Lautaro Martinez u 78. minuti.

Dobro je krenulo za domaćine. U 21., krilni napadač Sassuola Jeremie Boga s lijeve je strane ušao u kazneni prostor, gdje ga je nespretno po nozi zahvatio slovački stoper Milan Škriniar. Mora se ipak priznati da je penal bio prilično teatralan.

Berardi je naciljao donji desni kut, Samir Handanovič pročitao stranu, ali udarac je bio presilovit i lopta se Slovencu iz ruku izmigoljila u mrežu.

Nakon toga su domaći igrači mogli povećati vodstvo kada je u sjajnoj kontri Gregoire Defrel išao sam prema Handanoviću, ali je vratar Intera uspio očistiti u vrlo rizičnoj akciji 'čišćenja'.

Domaćini su uz minimalnu prednost u prvom dijelu bili bolji i po statistici. Sassuolo je imao 53% posjeda u odnosu na Interovih 47%, kao i šest udaraca prema vratima u odnosu na protivničkih pet.


Simone Inzaghi u 57. minuti u igru uvodi Edina Džeku kako bi osvježio napad te Inter pokrenuo prema naprijed. Ni 60 sekundi kasnije, znao je da nije požalio. Brozović je prvo Perišiću dodao loptu na lijevu stranu, a Vatreni s 30-ak metara ubacio na desnu stativu u kazneni prostor, gdje se našao Džeko i pogodio glavom.

Kapetan reprezentacije BiH time je postao prvi igrač u Interu koji je zabio šest golova u prvih sedam ligaških utakmica još od legendarnog Ronalda, kojemu je to pošlo za rukom u sezoni 1997./98.

U 76. u problemima se našao Andrea Consigli. Vratar Sassuola neoprezno starta na Džeku u svom kaznenom prostoru, sudac je reagirao i pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač za 2:1 bio je Lautaro Martinez. Bio je to i konačni rezultat ovog susreta.

Zanimljiva utakmica viđena je i u torinskom derbiju, gdje je Juventus kao Gost svladao FC Torino 1:0. Na asistenciju Chiese, pogodak je postigao Manuel Locatelli u 86. minuti utakmice.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close