zadnje kolo

Plemići u Travnik po "zimnicu"

Sport / Nogomet | 04. 12. 2015. u 12:51 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski u subotu će protiv Travnika na Piroti odigrati posljednju utakmicu u ovoj godini. Zrinjski će proljeće dočekati najvjerojatnije na drugoj poziciji, jer vodeća Sloboda ima lakši posao u ovom kolu i na svom terenu dočekuje Slaviju.

No, Mostarcima je puno važnije ući u proljeće sa što većom bodovnom zalihom kako bi u završni 'sprint' za naslov prvaka imao što bolju startnu poziciju. Zato je subotnja utakmica protiv Travnika za Zrinjski vrlo važna utakmica.

'Važna, ali i teška utakmica, jer Travnik pokušava uhvatiti priključak u borbi za ostanak. Pokazali su da dobro igraju s ekipama iz vrha BiH nogometa, pobijedili su Željezničar i Sarajevo, igrali sa Širokim neriješeno na Pecari', kaže trener Zrinjskog Vinko Marinović pred ovu utakmicu te dodaje:

'Zato očekujem težak posao, ali želimo ostati u vrhu. I nama su ti bodovi neophodni, ali ako budemo imali pristup kao u prethodnim utakmicama i ako zadržimo efikasnost iz zadnja dva susreta, možemo doći do tri boda koja bi nam puno značila za nastavak prvenstva'.

Zrinjski je u punom pogonu još od siječnja, budući da je zbog nastupa u prvom pretkolu Europske lige imao samo deset dana odmora između dvije sezone. Stoga igrači ne mogu dočekati da odu na odmor, iako tvrde da će dati sve od sebe da odu što zadovoljniji.

' Znamo da svi da se kraj bliži, ali baš zbog toga moramo naći motivaciju da na pauzu odemo u dobrom raspoloženju, a ne da se sjećamo Travnika kao mjesta gdje smo nešto propustili', ističe krilni nogometaš Ognjen Todorović.

Zrinjski nema ozlijeđenih ni suspendiranih igrača pred ovu utakmicu. Marinović zato može birati iz velikog fonda igrača. Stručni stožer i igrači otputovali su u središnju Bosnu danas, a sutrašnji susret dočekat će u Vitezu.

Parovi 18. kola (13 sati)
SUBOTA
Travnik – Zrinjski
Drina – Čelik
Velež – Radnik
Olimpic – Rudar
Sloboda – Slavija
Mladost – Borac
NEDJELJA
Željezničar – Vitez
Široki Brijeg - Sarajevo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close