Po pobjedu za kraj

Plemići u Prijedor po još rekorda

Nogometaši Zrinjskog zaključit će sezonu u subotu gostovanjem u Prijedoru kod Rudara.
Sport / Nogomet | 27. 05. 2022. u 12:30 M.V. | Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je pitanje prvaka davno riješeno trener Plemića Sergej Jakirović kaže kako njegova momčad i dalje ima motiva.

- Nakon zadnje utakmice Rudara kod njih se svašta „izdogađalo”, tako da nećemo do sutra znati tko će istrčati protiv nas, ali bitno je da mi gledamo sebe i da probamo završiti sezonu s još jednom pobjedom. S jedanaest gostujućih pobjeda u sezoni bili bismo prva momčad u Premijer ligi BiH s takvim otvaranjem, a ja bih bio zadovoljan i s time da završimo sezonu samo s jednim porazom što također nikome do sada nije uspjelo - izjavio je Jakirović uoči posljednjeg, 33. kola domaćeg nogometnog prvenstva.

Foto: Bljesak.info / Trener Zrinjskog Sergej Jakirović

Rudar je porazom u Bijeljini izgubio i matematičke šanse za ostanak, no Jakirović smatra da bi dodatni motiv za momčad iz Prijedora mogla biti želja da se izbori 11. mjesto.

- Znamo svi da su oni u teškom stanju, mada postoji varijanta da ako netko ne želi ući u Premijer ligu iz Republike Srpske onda jedanaesti ostaje. Znači, važno je izbjeći to zadnje mjesto tako da im to može biti motiv s obzirom da su oni i Radnik u ovom trenutku izjednačeni po bodovima – istaknuo je Jakirović.

Što se tiče igračkog kadra Jakirović je kazao kako će biti primoran „promiješati” momčad zbog problem s ozljedama.

- Otpali su od ranije Hadžić, Bojo, Juranović, Memija je pod upitnikom, Tičinovića i dalje muči zglob, Mandić je otpao, Marić se oporavlja nakon artroskopije koljena. Barišić je oslobođen obveza za zadnje kolo, ja sam i Bilbiji rekao da može odmoriti, međutim on je to odbio i odigrat će ovo posljednje kolo – dodao je.

Nakon završetka sezone Plemići će imati samo desetak dana za odmor. Jakirović je zakazao prozivku za 8. lipnja, a već 12. lipnja momčad će otputovati u Sveti Martin na Muri na prvi dio priprema za novu sezonu.

- Tamo ćemo se zadržati deset dana i odigrati tri utakmice, 15. s Murom, 18. s Varaždinom i 21. lipnja sa Škendijom. Zatim se vraćamo u Mostar, a plan za nastavak priprema ovisi o tome hoće li se krenuti s radovima na izmjeni travnjaka. Ako radovi krenu bit ćemo u Međugorju. Do prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka planiramo odigrati još dvije pripremne utakmice - kazao je Jakirović.

Strateg Zrinjskog kazao je kako se već vode pregovori s mogućim pojačanjima, ali da pod Bijelim brijegom ovog ljeta neće biti prometno kao u nekoliko zadnjih godina.

- Ja želim imati 90 posto kadra 8. lipnja i napravit ćemo sve da tako bude, barem do polaska na pripreme u Sveti Martin. Sve poslije što dođe to je gatanje. Ja sam do sada odradio troje pripreme sa Zrinjskim i pokazalo se da svi oni igrači koji su došli naknadno nisu prošli. Oni koji su odradili cijele pripreme bili su dobri - zaključio je Jakirović.

Kopirati
Drag cursor here to close