Legia - Zrinjski 2:0

Plemići se oprostili od Europe

Sport / Nogomet | 19. 07. 2016. u 19:37 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski se od Europe oprostio porazom 0:2 u Varšavi, gdje je u uzvratu 2. pretkola Lige prvaka položio oružje u duelu s Legijom.

Oba pogotka za Poljake zabio je Nemanja Nikolić, koji je zabio i u Mostaru, gdje je bilo 1:1.

Nakon prvih 45 minuta uzvratnog duela 2. pretkola Lige prvaka između Legije i Zrinjskog, bh. prvak u Varšavi je gubio 0:1. 

Legia je do vodstva došla nakon diskutabilnog jedanaesterca kojeg je u 28. minuti realizirao strijelac iz prvog susreta, Nemanja Nikolić.


Nemanja Nikolic 1:0 Penalty Goal HD Legia... by eurofoot2

Napucana lopta iz blizine je u ruku uz tijelo pogodila Ognjena Todorovića, što je za francuskog suca Rainvillea bio kazneni udarac. 

I jedan i drugi trener bili su prinuđeni mijenjati u prvom dijelu - Besnik Hasi je iz igre već u 14. minuti izvadio ozlijeđenog Brazilca Guilherma, Vinko Marinović Matiju Kataneca zamijenio Antom Radeljićem.

U nastavku su Poljaci zaigrali odlučnije i u 62. minuti udvostručili vodstvo – ponovno je strijelac bio Nikolić.


Nemanja Nikolic 2:0 Goal HD Legia Warszawa 2-0... by eurofoot4

Zrinjski je prije drugog pogotka Legije bio u prilici izjednačiti, ali je Mešanovićev udarac vratar Malarz bravurozno skinuo, da bi u samoj završnici osujetio i pokušaj Petraka glavom. 

Ispadanjem Zrinjskog kompletirano je europsko ljeto bh. klubova za zaborav - ovo je prvi put u eri zajedničke Premijer lige BiH da su svi naši predstavnici u međunarodnim natjecanjima zapeli na prvoj prepreci. 

Kopirati
Drag cursor here to close