Liga prvaka

Plemići opet žele Maribor, no što će reći ždrijeb?

Sport / Nogomet | 18. 06. 2017. u 20:35 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvak BiH, Zrinjski, sutra će saznati svog petog protivnika u kvalifikacijama za elitno klupsko natjecanje Europe.

U 12 sati počet će ždrijeb koji će našem prvaku dodijeliti protivnika u 2. pretkolu Lige prvaka.

Zrinjski nije nositelj i kao takav imat će težak zadatak postati prvi bh. prvak nakon Modriče 2008. koji će preskočiti prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

A potencijalni protivnici šarena su družina..., mada treba znati da će UEFA sutra, na dan ždrijeb, napraviti podskupine koje će s liste potencijalnih protivnika vjerojatno eliminirati Celtic, Kopenhagen, Partizan ili Malmö – tako je barem bilo prethodnih godina, kada je oformiljivanje skupina bilo determinirano ne do kraja razjašnjenim regionalnim kriterijem, a to je u praksi značilo da je Zrinjski svoja dva posljednja izleta u Ligi prvaka odradio protiv slovenskog Maribora i poljske Legije.

Trener Blaž Slišković i čelništvo kluba nisu krili želju da opet izvuku Maribor, radi blizine i vjere da se Plemići mogu ravnopravno nositi s rivalom, no vidjet ćemo što će reći ždrijeb.

17 potencijalnih protivnika prije nego UEFA napravi podskupine

Celtic (Škotska), Salzburg (Austrija), Kopenhagen (Danska), Ludogorec (Bugarska), BATE (Bjelorusija), Legia (Poljska), APOEL (Cipar), Maribor (Slovenija), Garabag (Azerbajdžan), Malmö (Švedska), Astana (Kazahstan), Partizan (Srbija), Rijeka (Hrvatska), Rosenborg (Norveška), Šerif (Moldavija), Hapoel Beer-Sheva (Izrael) i Hafnarfjardar (Island)

Kopirati
Drag cursor here to close