Može li Zrinjski opet slaviti?

Plemići na "mjestu zločina": "Bit će ovo opreznija utakmica"

Samo četiri dana nakon pobjede na Koševu, i prvog poraza Sarajeva još od 2019. godine, Zrinjski ponovno dolazi u Sarajevo.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2021. u 11:14 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Na Koševu, kod ekipe koja 462 dana nije izgubila prvenstvenu ili kup utakmicu, ne samo da je Zrinjski pobijedio dosad nedodirljivo Sarajevo (1:0) nego ga je posve nadigrao u prvom dijelu, pa i do isključenja Marina Magdića.

To što je Zrinjski jedina ekipa koja je u 2021. i 2020. uspjela poraziti aktualnog prvaka, trenera Zrinjskog Sergeja Jakirovića čini posebno ponosnim.

"Ponosan sam, dakako, pogotovo kada sam pročitao podatak da Sarajevo nije izgubilo 462 dana. Sarajevu skidam kapu za takvo dostignuće, a nama je veliki kompliment kada si ti prvi koji prekineš taj niz. Imali smo veliki motiv uoči utakmice, da dohvatimo pozicije koje vode u Europu, i sada se nakon ovog kola sve zakompliciralo, jer šest ekipa ravnopravno konkurira za samo tri mjesta u Europi", rekao je Jakirović nakon velike pobjede u Sarajevu.

Njegova momčad vodila je golom Dragana Juranovića od 4. minute i imala je još nekoliko prilika za pogodak. Na kraju se morala grčevito braniti sve do duboko u sudačku nadoknadu, jer je Marin Magdić, možda prestrogo, a možda ne, dobio izravni crveni karton.

"U trenutku kada smo ostali s igračem manje nismo imali ništa drugo nego obraniti se. Dečki su se maksimalno potrošili i na nedjeljnom treningu brojali smo "ranjene". Ali, oporavit ćemo se, regenerirati i bit ćemo spremni za novi okršaj",dodao je Jakirović.

Plemići već za par dana opet na istom mjestu protiv istog protivnika imaju jednako važnu utakmicu. Ovaj put ulog nisu bodovi, nego mjesto u polufinalu, a pošto je izlazak na europsku scenu osvnovni cilj, onda je ova utakmica za Zrinjski jednako važna.

"Bit će ovo opreznija utakmica, jer nema mjesta za popravni u nekoj drugoj utakmici. Mi ćemo se truditi da energetski budemo dobri, a postavit ćemo se da prođemo. Nemamo što skrivati", zaključio je Sergej Jakirović.

Kopirati
Drag cursor here to close