Počelo je lobiranje

Platini: Varane je igrač godine, sve ostalo je subjektivno

Dobitnik Zlatne lopte za 2018. godine bit će objavljen 3. prosinca, a glavni kandidat je Luka Modrić, koji je izabran za najboljeg nogometaša svijeta od FIFA.
Sport / Nogomet | 01. 11. 2018. u 22:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši najbolji nogometaš svijeta Michel Platini kaže da bi Zlatnu loptu trebao dobiti defanzivac Real Madrida Raphael Varane zbog brojnih trofeja u ovoj godini.

Varane je sa Realom osvojio treću uzastopnu titulu u Ligi prvaka, a onda je sa reprezentacijom Francuske postao prvak svijeta na Mundijalu u Rusiji, što je prema njegovom zemljaku Platiniju ključno.

"Francuz je trebao dobiti Zlatnu loptu. Uvijek postoji debata Ronaldo ili Messi, ali ove godine je Varane jedini ngometaš sa peharima Lige prvaka i Svjetskog prvenstva. On je sjajan nogometaš, glasovao bih za njega sigurno, a rezultati su jedino mjerilo, sve ostalo je subjektivno", rekao je Platini za francuski RMC.

Platini, trostruki osvajač nagrade koju dodjeljuje magazin France football, ističe da se ne smije zaboraviti 2006. godina kada je priznanje otišlo u ruke Fabiu Canavaru koji je sa kapetanskom trakom predvodio Italiju do prvaka svijeta.

"Imamo opcije poput Griezmmana, Mbappea, Giropua, Llorisa, Modrića, ali je jedini sve uzeo Varane. Sjetimo se 2006. kada je Canavaro dobio Zlatnu loptu", naveo je bivši predsjednik UEFA.

Dobitnik Zlatne lopte za 2018. godine bit će objavljen 3. prosinca, a glavni kandidat je Luka Modrić, koji je izabran za najboljeg nogometaša svijeta od FIFA.

Kopirati
Drag cursor here to close