Sporna isplata novca

Platini na Arbitražnom sudu za sport: Govorit ću istinu i samo istinu

Sport / Nogomet | 08. 12. 2015. u 16:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naglasivši kako će govoriti "istinu i samo istinu" prvi čovjek Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini (58), koji je trenutno pod suspenzijom, danas je izašao pred Sud za arbitražu u sportu gdje će biti saslušan, javlja Agencija Anadolija.

Platini koji ima 90-dnevnu suspenziju učešća u bilo kakvim nogometnim aktivnostima ranije je podnio žalbu na suspenziju koju mu je izreklo Etičko vijeće Svjetske nogometne asocijacije (FIFA), zbog čega nije mogao nastaviti kampanju za predsjednika FIFA-e.

On je bio favorit za tu poziciju sve do 25. rujna ove godine kada je priveden i saslušan u Švicarskoj u vezi dva milijuna dolara koja mu je FIFA isplatila 2011. godine.

Predmet današnjeg saslušanja Platinija bit će njegova žalba na suspenziju, a odluku o tome Sud će donijeti najkasnije do petka.

"Neću vam reći više od onoga šta sam vam već rekao", kazao je Platini kratko medijskim ekipama na ulazu zgrade suda.

Zbog sporne isplate novca, Platini bi se skupa sa suspendiranim predsjednikom FIFA-e Seppom Blatterom mogao suočiti sa doživotnom suspenzijom.

I FIFA je zahvaćena korupcijskim skandalom od svibnja ove godine kada su švicarske vlasti privele nekoliko dužnosnika FIFA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close