zmajevi

Pjanić: U Ateni najvažnije ne izgubiti

Sport / Nogomet | 11. 11. 2016. u 09:03 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju u Ateni igra posljednji kvalifikacijski duel godine.

Najbolji bh. nogometaši pripremali su se za meč s Grcima u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici, a danas u 10 sati otputovali su u glavni grad Grčke, gdje će pokušati osvojiti važne bodove u kvalifikacijama za SP 2018. u Rusiji.

Reprezentativci BiH  većinom su u dobroj formi, što pokazuju u nastupima za svoje klubove, a kako je kazao Juventusov veznjak Miralem Pjanić, atmosfera u timu je na visokom nivou.

“Ekipa je dobro radila, atmosfera je na visokom nivou. Imamo još dva dana da se pripremimo za važan meč, a kako je izbornik rekao, najbitnije je da ne izgubimo.Vjerujem da imamo dovoljno kvalitete za pozitivan rezultat”, rekao je Pjanić uoči odlaska reprezentacije sa sarajevskog aerodroma.

Pjanić bilježi odlične nastupe u dresu Juventusa, a nada se da će dobre igre u klubu prenijeti i na teren protiv direktnog konkurenta u kvalifikacijskom ciklusu.

“Nadam se da će sve biti dobro i da ću igrati na visokom nivou, kao i ostatak ekipe. Neće nam biti lako, pokušat ćemo pobijediti. Oni su naš direktni konkurent u kvalifikacijama, svjesni smo važnosti utakmice koju bi mogli odlučiti najmanji detalji. Moramo biti strpljivi i pokušati iskoristiti svoje šanse”, izjavio je Pjanić.

Reprezentativci su svjesni važnosti ovog susreta, s obzirom na to da su Grčka i BiH uz reprezentaciju Belgije ekipe koje najbolje kotiraju u skupini, a izbornik Mehmed Baždarević u ovom meču najvjerovatnije neće moći računati na usluge defanzivca Seada Kolašinca.

Baždarević naglašava da će u meču s Grcima najbitnija biti borbenost i želja te da reprezentacija BiH u Atenu putuje ostvariti dobar rezultat.

“Učinit ćemo sve za pobjedu. Imali smo malo problema s ozljedama koje smo uspjeli sanirati. Još ne znamo hoće li Kolašinac moći igrati, on nas već čeka u Ateni. Važno je da smo dobro radili i da je raspoloženje na visokom nivou, a motivacije ne bi trebalo nedostajati”, rekao je Baždarević i dodao da je bodovni saldo selekcija BiH i Grčke u ovom trenutku nebitan.

BiH i Grčka su ukupno odigrali sedam utakmica, Grčka je slavila četiri puta, BiH jedanput, a dva susreta su okončana remijem. Navijače BiH može radovati činjenica da je BiH u posljednjim kvalifikacijama za SP 2014. u Brazilu u Grčkoj igrala neriješeno (0:0), dok je na Bilinom polju u Zenici slavila s 3:1.

Grčka je odigrala tri kvalifikaciona kola i upisala isti broj pobjeda. BiH je odigrala tri utakmice u kojima je savladala Estoniju (5:0) i Cipar (2:0), te upisala poraz u gostima protiv Belgije (4:0).

Kopirati
Drag cursor here to close