Spremni za spektakl

Petrović: Vidio sam transparente po gradu, imat ćemo dobru podršku na Grbavici

U derbiju 19. kola Wwin lige HŠK Zrinjski gostuje kod Željezničara na Grbavici.
Sport / Nogomet | 16. 02. 2024. u 13:25 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudar Željezničara i Zrinjskog jedan je od derbija ovog 19. kola, a oba se igraju u Sarajevu.

Aktualni prvak gostuje kod Željezničara koji je, kako kaže i sam trener Zrinjskog Željko Petrović, rasprodao stadion i u subotu popodne (16 sati) utakmica bi trebala biti poslastica za početak proljetnog dijela sezone.

"Za nogomet je najvažnije da je stadion pun, a bit će pun do posljednjeg mjesta. Fenomenalan teren je na Grbavici, a njihovi navijači, uz naše naravno, najbolji su u ligi. Ljepše ne može biti i sve je spremno za spektakl", poručio je trener Zrinjskog Željko Petrović.

Sudar na Grbavici je derbi kola, iako se po ljestvici ne može to reći. Dok se Zrinjski bori za naslov, Željezničar je u situaciji da mu je ostanak upitan.

"Ovo nije onaj Željezničar od jeseni, sada im je došlo sedam ili osam igrača. Gledao sam ih na pripremama, ali protiv Vršca su igrali s jednom formacijom, a protiv nevesinjskog Veleža drugom. Ozbiljan je klub, derbi je kola, ali ne možemo nazad. Imamo minus od sedam bodova za Borcem i moramo dati gas od prvog kola ako mislimo se vratiti na prvo mjesto", dodao je.

Petrović kaže kako je kao igrač Dinama i Budućnosti više puta igrao na Grbavici i uvijek je bio praznik nogometa.

"To su bila druga vremena, ali poštovanje prema klubu je ostalo. Znam i trenera dobro, igrali smo u Bugarskoj jedan protiv drugog. Iskusan je trener i sigurno da će igrati drugim stilom u odnosu na nas, ali imamo kvalitetu da se suprotstavimo svakome". 

To što će Grbavica biti puna neće poremetiti njegovu ekipu koja je prošla i veće stadione.

"Ova ekipa igrala je u Birminghamu, Varšavi, Alkmaaru, gdje su stadioni bili puni. Kada je ambijent impresivan, što te sprječava da odigraš veliku utakmicu? Bit će puno njihovih navijača, ali bit će i naših. Vidio sam transparente po gradu, bit će veliki broj naših navijača, a to je odlika velikih klubova. To nas može samo stimulirati da igramo bolje". 

Petrović kaže da je pripremio dvije varijante ovisno o tome kako će Željezničar istrčati u subotu.

"Trenirali smo dvije formacije, ali važnije je da mi nametnemo svoj stil, pa nek se oni prilagođavaju nama. No, nema tu nikakvog podcjenjivanja prema Željezničaru, jednostavno mi smo ekipa koja ima sve potrebno da se nametne gdje god da igra. Ipak, treba biti oprezan jer Željezničar je uvijek mina", zaključio je Petrović, dodavši kako može računati na sve igrače osim Tonija Šunjića.  

Derbi se igra u subotu u 16 sati, a prijenos je na Arena Sport Premium.

 

Kopirati
Drag cursor here to close