Novi trener Zrinjskog

Petrović: ''Veliku ulogu u mom dolasku u Mostar imao je Davor Šuker''

Istakao je da su direktor Zrinjskog Ivan Beus i Davor Šuker zajedno promatrali reprezentativni susret nakon čega se "rodila ideja" o Petrovićevom dolasku u Mostar.
Sport / Nogomet | 29. 01. 2024. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi trener mostarskog Zrinjskog Željko Petrović je u razgovoru za hrvatske Sportske novosti otkrio da je legendarni hrvatski napadač Davor Šuker igrao veliku ulogu u njegovom dolasku u Mostar.

Istakao je da su direktor Zrinjskog Ivan Beus i Davor Šuker zajedno promatrali reprezentativni susret nakon čega se "rodila ideja" o Petrovićevom dolasku u Mostar.

Poziv od Šukera i Beusa

"Došlo je do toga da su Ivan Beus i Davor Šuker bili na nekoj utakmici reprezentacija. I Beus je Šukera pitao bi li Petrović bio spreman doći u Zrinjski, na što je Šuker rekao da neće nitko mene zvati nego on. Ja sam tada još bio u Adani, imam posao, imam angažman. Nakon Davora nazvao me Ivan i rekao sam mu da ako dođe to vrijeme, da sam ja spreman'', priča Petrović.

Dodao je da je tada imao angažman.

''U Turskoj se može i više zaraditi nego ovdje, ali Ivan je gospodski prišao, onako kako treba prići treneru. I još nešto, nije to bio razgovor u smislu da je Rendulić pred smjenom pa jesam li ja raspoložen mijenjati. To je bilo čisto opipavanje situacije, jesam li ja spreman u bližoj ili daljoj budućnosti doći u Zrinjski. Rekao sam da sam apsolutno spreman. I možda je to njima bilo čudno, jer mnogi treneri odavde imaju san da nađu posao vani, a ja sam imao posao i želio sam se vratiti ovdje", rekao je Petrović za Sportske novosti.

Istaknuo je da se nakon raskida saradnje sa Krunoslavom Rendulićem javio Danko Šulenta nakon čega su se dvije strane uspjele dogovoriti.

Naslijednik Rendulića

"Nakon prvih kontakata nastavio sam svoj posao, oni svoj. Jedino što sam više pratio Zrinjski nego do tada. I kada se dogodilo to s Rendulićem javio se ovaj put Danko Šulenta i rekao ostajem li pri tome da bih došao, ali da oni nisu sigurni mogu li ispratiti standarde koje sam imao u Adani. Rekao sam samo da pošalje na SMS ono što oni mogu ispuniti i ja ću odgovoriti. Tako je i bilo, nikakvih pregovora, nagovaranja i svega ostalog'', priča novi trener Zrinjskog.

Ipak, Adanu nije mogao napustiti baš tako lako.

''Međutim, nisam mogao tek tako lako izaći iz Adane. Dogodilo se da je Patrick Kluivert smijenjen i vidio sam da žele mene zadržati, pokušavali su stalno, ali meni je riječ koju dam svetinja i bez obzira na Adanu, bez obzira na druge ponude, ja riječ nisam htio pogaziti", navodi.

Kompletan intervju Petrovića pročitajte ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close