Željezničar

Petrović uoči proljetne premijere Plavih: Svi smo k'o zapete puške

Sport / Nogomet | 24. 02. 2017. u 15:26 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvu proljetnu utakmicu nogometaši Željezničara u nedjelju će igrati u gostima protiv Krupe. 

Tim s Grbavice se nalazi na trećem mjestu s 32 boda i ima šest bodova manje od prvoplasiranog Zrinjskog a dva od gradskog rivala Sarajeva.

Trener Plavih Slavko Petrović istakao je da se ekipa dobro pripremila nakon šest i po tjedana napornih priprema u Sarajevu, Međugorju i Antaliji.

“Svi smo k'o zapete puške. Ovo gostovanje se može računati kao teže, jer igramo na podlozi koja nama ne leži toliko. Ali mislim da smo tokom pauze obavili sve domaće zadatke. Igrači su spremni i ja uopće nemam glavobolje ako oni ispoštuju sve što se dogovorimo. U tom slučaju nećemo se vratiti bez tri boda koja se moraju osvojiti da bismo imali kontinuitet”, rekao šef struke Željezničara novinarima.

Dodao je da jedini igrač koji nije u trenažnom procesu Ivan Crnov.

“Obavili smo fenomalan zimski prelazni rok, pojačali smo se na pozicijama koje su nam zadavale probleme, naročito jer su nas na neki igrači napustili. Ali možemo biti zadovoljni”, kazao je.

'Zrinjski prvi favorit'

Smatra da su se sve ekipe pojačale te da je Zrinjski doveo nekoliko ozbiljnih igrača. Petrović ističe da je mostarska ekipa glavni favorit za titulu, dodajući da moraju da znaju da iza njih stoje dva kluba koji vrebaju svaku šansu.

“Mi i Sarajevo pokušat ćemo iskoristiti sve šanse koje nam se ukažu”, precizirao je.

Pokomentirao je i protivnika u četvrtfianu Kupa BiH, a voljom žrijeba Željezničar se sastaje s Radnikom.

“Htio sam nekog lakšeg protivnika, međutim to je volja žrijeba. Nismo dobili ni najjačeg ni najslabijeg protivnika. Oni se mogu eleminirati u dvije utakmice i to nam je cilj”, zaključio je Petrović.

Goran Zakarić, koji je pojačao tim s Grbavice u zimskom prelaznom roku, navodi da jedva čeka nastavak sezone. Ističe da se ekipa spremala na najbolji mogući način.

“Utakmica protiv Krupe neće biti lagana, ali se nadam da ćemo je uspješno privesti kraju. Krupa je pokazala u prvom dijelu prvenstva da je dobra ekipa, ali uz naš maksimum zalaganja mislim da se ne bismo trebali puno brinuti. Ako budemo pravi i koncentrirani, vratit ćemo se u Sarajevo sa dobrim rezultatom”, poručio je Zakarić.

Utakmica između Krupe i Željezničara igra se u nedjelju od 14.30 sati.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close