Željezničar

Petrović: Sloboda nam je dužnik, čeka nas veliko iskušenje

Sport / Nogomet | 31. 03. 2017. u 14:07 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fudbalski klub Željezničar sutra će na Grbavici u okviru prvog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s tuzlanskom Slobodom. 

Plavi, koji u Ligu za prvaka ulaze s bodom zaostatka za Zrinjskim, utakmicu dočekuju u svečanoj atmosferi, budući da će prije utakmice biti otvorena istočna tribina stadiona Grbavica. Atmosfera u taboru Željezničara je odlična, očekuje se velika posjeta.

Trener Željezničara Slavko Petrović oprezan je uoči utakmice, ali smatra da njegova ekipa može do sva tri boda.

“Poslije neočekivane pobjede Slobode protiv Sarajeva, mislim da nam je opomena stigla na vrijeme. Sigurno da je Sloboda ekipa koja je u vrhu bh. nogometa i ako se pogledaju postignuti golovi najefikasniji su poslije Zrinjskog”, rekao je Petrović.

Dodao je da će biti interesantno gledati Slobodin napad protiv obrane Željezničara.

“Sigurno da je ovo naše vjerojatno najteže iskušenje poslije zimske pauze. Oni su nam dužnik i spremni smo im uzvratiti. Ozljeda nema, ali za sastav ćemo vidjeti. Svaka pauza ostavlja traga na ekipi, ali se nadam da ćemo nastaviti gdje smo stali”, poručio je trener Plavih.

Istakao je da uz pomoć navijača njegova ekipa može na pozitivan način "obilježiti povijesni dan", dodavši da u će standardna ekipa izaći na teren.

Nogometaš Željezničara Zajko Zeba poručio je da jedva čeka utakmicu i nastavak dobre serije.

“Maksimalno ćemo pristupiti meču. Iz utakmicu u utakmicu smo igrali sve bolje. Slobodu respektiram, kao i sve, ali sutra je povijesni dan i mi se pitamo. Mislim da ne bi trebalo biti problema. Dodatni impuls je otvaranje istočne tribine. Mislim da ću sutra dati posljednji atom snage, a siguran sam i na ostatak ekipe”, naveo je Zeba. 

Utakmica između Željezničara i Slobode igra se od 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close