Željezničar

Petrović: S ovakvom igrom nemamo što tražiti protiv jačih ekipa

Sport / Nogomet | 23. 10. 2016. u 07:19 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željezničar je pobijedio Olimpic 3:2, ali trener Slavko Petrović nije bio zadovoljan. Nije ga oduševila činjenica da je njegov tim primio dva gola od tima koji nije trenirao zbog neisplaćenih plaća.

“Morali smo utakmicu završiti u prvom poluvremenu, kada smo promašili veliki broj šansi i bili mnogo bolji protivnik. Iako smo vodili s 2:0, odigrali smo loše drugo poluvrijeme i nismo uspjeli staviti pečat na dobru igru iz prvog perioda igre”, izjavio je strateg Plavih.

“Nemoguće je da Olimpic koji nije par dana trenirao dobije više duela od nas. Dosta stvari nije kako treba, ovo nije što očekujem od ekipe i ovo nije moj nogomet”, dodao je.

Loš teren nije prihvatio kao alibi...

“Bila je korektna utakmica, zasluženo smo pobijedili, ali s ovakvom igrom nemamo što tražiti protiv jačih ekipa. Jasno mi je da se igrači štede na ovakvom terenu, ali morali smo dobiti više duela.Neki igrači su počeli 'plivati'', jer misle da sve ide svojim putem.”

“Širinu kadra nemam da mogu promijeniti mnogo igrača. Jedino pozitivno bila su tri boda i činjenica da se penjemo na tabeli. Želio sam vidjeti utakmicu kao protiv Mettaleghea gdje igrači ginu na terenu, popravljaju gol razliku, a publika je zadovoljna”, zaključio je Petrović.

Željezničar je nakon 13. kola treći sa dva boda iza drugoplasirane Krupe i osam ispod lidera Zrinjskog.

Kopirati
Drag cursor here to close