Željo na pragu titule

Petrović: Najvažnije da držimo konce u svojim rukama

Sport / Nogomet | 12. 05. 2017. u 17:52 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara, lideri Premijer lige BiH, u 8. kolu Lige za prvaka u nedjelju gostuju u Krupi na Vrbasu.

Trener Plavih Slavko Petrović kazao je da je njegov tim sa minus 11 bodova došao na plus tri i da je u situaciji da tri kola prije kraja osvajanje titule isključivo ovisi o njegovim igračima.

“Mi držimo konce u svojim rukama. Od svih ekipa u vrhu, mi se najviše pitamo za titulu, naročito kada se zna da smo 15 utakmica bez poraza. Kada sam došao u Željezničar kazao sam da mi moramo stvoriti familijarnu atmosferu, uspjeli smo napraviti zajedništvo među igračima, stručnom stožeru, upravi, navijačima i legendama kluba”, kazao je Petrović.

O predstojećem gostovanju u Krupi, Petrović je kazao da su svi u klubu svjesni koliko je bitna ova utakmica...

“Trenutno smo fukusirani samo na utakmicu protiv Krupe. Radi se o ekipi koja izgubila samo dvije utakmice kući i biće nezgodno, ali znamo svoj cilj. Ovo je jedna od klučnih utakmica i tako ćemo uću u nju. Nadamo se da će svi pružiti svoj maksimum i tako doći do željenih bodova”, kazao je Petrović.

Trener Željezničara u Krupi neće moći računati na kartoniranog Zajka Zebu, dok su ostali igrači spremni.

“Neigranje Zebe je hendikep, ali imamo Bekrića koji je u vrhunskoj formi i koji će ga zamijeniti adekvatno. U posljednje vrijeme smo vidjeli da nam mogu pomoći i igrači koji nisu imali toliko veliku minutažu”, kazao je Petrović.

Iskusni veznjak Samir Bekrić kazao je njegov tim očekuje teška utakmica protiv "nezgodnog protivnika, koji je i na Grbavici pokazao da ima dobar tim".

“Moramo pružiti maksimum kako bismo potvrdili sve ovo što smo dosad uradili. Nadam se da ćemo uz podršku naših vjernih navijača doći do željenog rezultata”, kazao je Bekrić.

Utakmica se igra u nedjelju od 17 sati.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close