Adžem pun optimizma

Petrović: Nadam se da ćemo dati gol više i ući u finale

U srijedu (18.00 sati) na Tušnju uzvratni susret polufinala Kupa BiH igraju Sloboda i Željezničar (prvi susret 0:0).
Sport / Nogomet | 17. 04. 2018. u 13:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji poraz nogometaši tuzlanske Slobode doživjeli su na startu proljetnog dijela sezone protiv Željezničara u Sarajevu (1:0), a nakon toga nanizali su osam utakmica u kojima nisu pobijeđeni.

Između ostalog, izborili su minule srijede remi protiv Željezničara u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH (0:0), a u srijedu protiv tog protivnika žele plasman u finale.

''Pribojavali smo se utakmice protiv odmornog Borca, a sada nam slijedi četvrta utakmica u 10 dana. Željezničar je u istom paklu kao i mi, a remi iz prve utakmice daje nadu i nama i njima. Željo ostaje mali favorit, ali se nadam da ćemo dati gol više i uz podršku publike ući u finale Kupa'', izjavio je u utorak na konferenciji za novinare šef stručnog stožera Slobode Slavko Petrović.

Kazao je da ovaj tjedan za njegovu momčad može biti ključan, računajući i nedjeljni susret protiv GOŠK-a u Ligi za ostanak. S dvije pobjede sezona, koja nije dobro počela, mogla bi završiti pozitivno.

''Bit ćemo jači nego protiv Borca, jer se u ekipu vraćaju Terzić i Osmanagić. Bekić je bio na terapiji, primio je krvnu plazmu i danas će početi s treninzima, ali vidjet ćemo možemo li na njega sutra računati. Isto je i s Rustemovićem, koji je ušao pred kraj susreta s Borcem, tek da pomogne. Ostali igrači su spremni, umorni su, ali i raspoloženi za još jednu veliku utakmicu'', naglasio je trener ''Crveno-crnih''.

Rekao je da je Željezničar trenutno u rezultatskoj krizi, što je normalno u nogometu. Pitanje je samo hoće li kriza trajati dvije - tri utakmice ili deset. Međutim, kaže kako ekipa s Grbavice ima dosta kvalitetnih igrača, ne samo u prvih 11, nego među svih 16. I njima je bitno da dođu do finala.

''Pitanje je kada će kriza prestati, a ja se nadam da neće baš protiv nas'', zaključio je Petrović.

Strijelac gola protiv Borca Edis Smajić smatra da je sutrašnja utakmica protiv ''Plavih'' možda najbitnija za Slobodu u ovoj sezoni.

''Ostvarili smo dobar rezultat u Sarajevu i ovdje nam jedan gol može donijeti veliku sreću. Jučer smo imali slobodan dan i malo smo odmorniji, ali cijeli tjedan će i dalje biti paklen. Dat ćemo zadnji atom snage da uđemo u finale Kupa i obradujemo navijače i cijeli grad'', izjavio je Smajić.

Utakmica Sloboda - Željezničar igra se u srijedu na Tušnju od 18.00 sati.

Adžem: Idemo u Tuzlu puni optimizma

Trener Željezničara Admir Adžem naglasio je da njegova ekipa putuje u Tuzlu vjerujući u plasman u finale.

''Puni smo optimizma, vjerujemo da možemo odigrati dobar susret i plasirati se u finale. Moramo igrati hrabro ako želimo finale. Nismo igrali dobro u zadnjih par susreta, ali vjerujem da ćemo svi dati svoj maksimum da to promijenimo protiv Slobode'', kazao je on.

Adžem će protiv Slobode moći računati na oporavljenog Sinana Ramovića, ali neće igrati Kenan Hadžić koji se ozlijedio uoči derbija protiv Sarajeva.

Vezni igrač Željezničara Jovan Blagojević očekuje težak susret, ali vjeruje da Željezničar može proći ako postigne jedan gol.

''Nismo se proslavili u prethodnih nekoliko utakmica. Bit će težak susret, ali vjerujem da možemo proći dalje ako postignemo pogodak. Pali smo psihički nakon utakmice protiv Zrinjskog ali nadam se da ćemo uspjeti podići moral i sezonu završiti na najbolji način'', istaknuo je Blagojević.

Kopirati
Drag cursor here to close