Oproštaj od Europe

Petev: Sretni i tužni nakon minimalnog poraza

Sport / Nogomet | 23. 11. 2016. u 07:55 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo se porazom od Lyona oprostio od Europe, no u modrom taboru čak su prevladavali pozitivni tonovi.

Trener Ivajlo Petev bio je zadovoljan zbog reakcije igrača nakon kiksa protiv Istre, onih 1:1 u Maksimiru.

“U istom trenutku sam sretan i tužan”, rekao je Bugarin pa pojasnio: “Tužan sam zbog rezultata koji ne odgovara prikazanom na terenu. Sretan sam zbog reakcije, igrači su pokazali želju, motivaciju i odigrali dobru utakmicu. Šteta što nismo postigli pogodak i opet je šteta što smo primili pogodak iz greške u postavljanju obrane. Ali, to je nogomet i moramo učiti iz naših grešaka. Još jednom ponavljam, zadovoljan sam trudom igrača, pokazanom željom i borbom.”

Podsebno je novinare zanimala njegova odluka da u startnu postavu uvrsti mladog reprezentivca BiH, Amera Gojaka...

“Morali smo ga staviti na krilo jer nismo imali druge opcije. Fiolić je imao virozu te s obzirom na to nismo mogli ništa drugo promijeniti. Zadovoljan sam kako je igrao on i svi ostali naši igrači. Pokazali su taktičku disciplinu koju smo tražili od njih”, objasnio je Petev.

Dinamo je teoretski već ispao iz Europe od koje će se oprostiti gostovanjem u Torinu kod Juventusa - fokus je već sada u potpunosti prebačen na HNL, a tamo u nedjelju čeka Osijek.

“Izgubili smo tri igrača protiv Lyona, Ćorić nije dobro (zglob), Matel je slomio nos, dok je Pavičić ozlijedio rame. Uz to, Stojanović nije izgledan za nedjeljni susret protiv Osijeka, dok će Soudani možda konkurirati u nedjelju”, zaključio je Petev. 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close