Bugarin zadovoljio

Petev produljio na veliki dan za sve Dinamovce

Sport / Nogomet | 14. 02. 2017. u 14:37 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon što je Izvršni odbor kluba donio odluku o produženju aktualnog ugovora glavnom treneru Ivajlu Petevu do 2020. godine te imenovao dr. Romea Jozaka novim sportskim direktorom, održana je konferencija za novinar gdje je direktor Tomislav Svetina rekao kako projekt Dinamo i dalje funkcionira.

“Svojim radom u ovih par mjeseci apsolutno je opravdao povjerenje te je s momčadi postigao upravo ono što je bilo izgubljeno odlaskom Zorana Mamića; vratio je harmoniju u momčad, međusobno uvažavanje i povjerenje. Željeli smo pokazati da projekt Dinama funkcionira i dalje na ovim temeljima. Za projekt kluba trener je ključan faktor. To je razlog što smo predložili IO a trener je prihvatio novi ugovor koji će trajati sljedeće tri godine”, rekao je Svetina pa se nadovezao na izbor Romea Jozaka, piše HRT. 

“Romeo Jozak zna jako puno o nogometu, ova pozicija korak je više u njegovom nogometnom razvoju te njegovim iskustvom i nepresušnom energijom siguran sam da ćemo u tom segmentu dobiti dodatnu kvalitetu i napraviti još veći iskorak. Htio bi se istaknuti i zahvaliti Marijanu Vlaku, koji je novi glavni skaut kluba. Vlak je isto bitan za klub, potpisao je ugovor na četiri godine kao i Romeo Jozak”, završio je Svetina.

Treneru Petevu posebno je drago što ugovor produžuje na današnji dan, kad je prije 17 godina vraćeno ime Dinamo...

“Zadovoljan sam jer je danas poseban dan za Dinamo. Svi znamo što je bilo prije točno 17 godina. Stoga sam neizmjerno sretan što produžujem ugovor. Imam jedan cilj - da uspijemo. Na tome radimo svaki dan, imamo jedan veliki projekt, napraviti Dinamo konkurentnim klubom u europskim okvirima i napravit ćemo sve da se to jednog dana dogodi.”

Na pitanje kako je uspio u samo par mjeseci zadiviti čelnike kluba, Petev je rako kako je stvar u dobroj simbiozi: “Ja razumijem klub, a klub razumje mene i moju viziju. Želim da Dinamovi navijači budu sretni, da imaju europski konkurentan klub.”

Za kraj, otkrio je i kakav Dinamo očekuje u nastavaku prvenstva koje kreće za vikend...

“Očekujem prije svega ofenzivniji Dinamo, želja mi je da izgledamo dobro, igramo napadački nogomet i da svi navijači budu sretni. To je najvažniji cilj!”

Kopirati
Drag cursor here to close