Izbornik BIH

Petev o vratarima: Begovića nismo otpisali, Pirić je budućnost

Ivajlo Petev u četvrtak je objavio popis kandidata za utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u petak je odgovarao na pitanja novinara.
Sport / Nogomet | 12. 03. 2021. u 12:37 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog pandemije press konferencije nije bilo, tako da je bugarski stručnjak na klupi BiH reprezentacije Ivajlo Petev odgovarao na pitanja koja su novinari slali u pisanoj formi. 

Najviše ih je zanimalo zašto nema Asmira Begovića, a pozvan je Kenan Pirić koji ove godine nije branio ni u jednoj utakmici Maribora.

“Na širem popisu imamo dosta igrača koji sada nisu pozvani, ali na njih računamo. Smatram da igrači koji su pozvani u ovom trenutku mogu najbolje da odgovore zadatku, a nismo otpisali nikoga i imamo još kandidata za reprezentaciju”, rekao je Petev, te se osvrnuo na Pirića.

“On je iskoristio minutažu koju je dobio do sada. Mlad je i kvalitetan golman. Branio je dobro protiv Italije. Vjerujem da je on budućnost ove reprezentacije i dobro se uklapa u ovaj tim”.

Na pitanje koja će formacija najviše odgovarati bh. reprezentaciji izbornik je rekao:

“S obzirom na to da imamo vrlo malo vremena za pripreme, teško je u tako kratkom periodu mijenjati sistem igre. Bitno nam je da imamo jedinstvo između igrača, a previše bi bilo riskantno da odmah napravimo neke velike promjene.“

 

Video: Petev odgovarao na pitanja novinara

Petev je dodao da Toni Šunjić nije mogao dobiti poziv zbog mjera uslijed pandemije virusa Covid-19, koje bi znatno otežale njegov povratak u Kinu, te da nije pozvao neke igrače koji mogu biti od koristi U-21 selekciji dok u A momčadi ne bi bili starteri.

Predstavnike medija je takođe zanimalo zašto na spisku nema igrača iz Premijer lige BiH.

“Pratio sam dosta utakmica domaćeg takmičenja, a uživo nisam gledao samo Mladost i Široki Brijeg. Do okupljanja će biti odigrana još dva kola, te ako se neko posebno istakne vrata A reprezentacije su mu otvorena”, zaključio je Petev.

Kopirati
Drag cursor here to close