Messi im ''pojeo'' Božić

Pet ključnih razloga zbog kojih je Real izgubio El Clásico

Real je u prvih 17 kola primio 14, naspram Barceloninih sedam ili Atléticovih osam primljenih golovo. Jasno je da na taj način ove sezone Real nije u igri za prvaka.
Sport / Nogomet | 25. 12. 2017. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Madridski mediji naklonjeni Realu i dalje očajno tragaju za uzrokom potopa ''kraljevskog kluba'' protiv Barce na domaćem terenu. Svjesni su kako je LaLiga za ovu sezonu ponovno otišla na stranu Katalonaca, a sportski portal AS identificira pet glavnih razloga uvjerljiva poraza.

Izostanak promjene identiteta kod Zidanea

U ovakvim situacijama kad stranca u ekipi možeš puno lakše okriviti za poraz, nego domaćeg reprezentativca ili neupitnu zvijezdu kluba, AS navodi kako je Zidaneova odluka da umjesto Isca u startnih 11 uvrsti Kovačića zapravo kriva za sve.
Menadžer Reala više polaže na to da zaustavi Messije, nego da izgradi jasan sustav i prepoznatljivost vlastite igre, piše AS. Svojim postavom igre Zidane u prvih 45 minuta dobio više posjeda i više prisutnosti na terenu, ali je zato premalo dobio od igrača koji bi trebali stvarati opasnost u kaznenom prostoru protivnika. Opsesija zaustavljanjem Messija, značila je ubacivanje ''flastera'' Kovačića umjesto Isca, što je u jednome trenutku rezultiralo raspadom igre Reala, jer Kovačić nije znao što će s Rakitićem kog kojega je bila lopta, a kako mu je trener naredio da samo gleda gdje je Messi, Hrvat je Barceloni otvorio ''počasni špalir'' prema odlučujućem vodećem golu Blaugrane.

Kolaps u drugom poluvremenu

Nakon što su u prvome dijelu napravili maksimalan pritisak na Barcelonu, u tolikoj mjeri da je i hladni Sergio Busquets padao na stražnjicu i radio neke neforsirane poteze, netipične za njega, Real je u drugom poluvremenu odabrao igru na kontru. To je značilo ''vraćanje'' lopte u posjed Barcelone, a ne postoji ništa bolje na svijetu što im protivnik može pokloniti. Barca je rasla, a igrači Reala nisu uspijevali stati na loptu. Na koncu su svi samo bezglavo trčali za loptom, kao da uopće ne znaju što je njihova igra.

Izostanak ubojitosti i bezopasni Benzema

Nakon što je Real Madrid protekle sezone iz utakmice u utakmicu obarao rekorde u broju utakmica za redom na kojima je postizao pogotke,  u ovom se prvenstvu odjednom 'odvikao' od pogađanja protivničke mreže. U dosadašnjem dijelu sezone 2017/18 na čak na četiri utakmice u LaLigi nisu uspjeli postići gol. Cristiano Ronaldo je protiv Barcelone pokušavao nešto učiniti, a ako ne bi promašio čitavu loptu, onda bi ter Stegen bez problema zaustavljao njegove udarce. Benzemin je pak utjecaj na igru, kao i mnogo puta do sada, bio beznačajan. Nakon očajne igre i rezignacije koju je uzalud pokušavao sakriti, zamijenjen je uz gromoglasne zvižduke. Sa samo dva gola u prvenstvu teško da više može računati na Zidaneovu zaštitu.

Keylor Navas kao spasitelj, ali i žrtva nestabilnosti u obrani

Nekoliko dana uoči navodnog transfera mladog vratara Kepe iz Athletic Bilbao u Real Madrid, Navas je na utakmici protiv Barcelone pokazao kako s pravom stoji između vratnica madridskog kluba. Propustio je tri od jedanaest udaraca kojima je bio izložen. Njegove intervencije nakon udaraca Paulinha i Messija bile su uistinu vrhunske. Međutim, kao član vrlo nestabilne i prilično neozbiljne obrane, Navas prima puno golova. Real je u prvih 17 kola primio 14, naspram Barceloninih sedam ili Atléticovih osam golova u vlastitoj mreži. Jasno je da na taj način ove sezone Real nije u igri za prvaka.

Messi za sebe odlučio borbu za nogometnu krunu

U najnovijem poglavlju bitke za nogometnu krunu između dva najbolja igrača svijeta, Leo Messi je još jednom poentirao na Bernabéu. Odlučujući igrač u tom dvoboju nije bio pretjerano zauzet u prvoj polovici, osim lijepog pasa Paulihnu i kreiranja nekoliko potencijalno opasnih napada. Dobivši slobodu u drugoj polovici utakmice, progurao se ispred Ronalda na ljestvici strijelaca u 2017. godini. Njegova 54 gola u 64 utakmice s Barcelonom i Argentinom nadmašuje Ronaldovih 53.  Pretekao ga je upravo u ''finalnoj'' utakmici kalendarske godine.

Kopirati
Drag cursor here to close