Real - sve samo ne kraljevski klub

Perez i Zidane mijenjaju planove: Pojačanja već u siječnju?

"Predsjednik Florentino Perez rijetko kupuje u međusezoni, ali njegovi su planovi sada promijenjeni", zaključuje sportski portal MARCA.
Sport / Nogomet | 26. 11. 2017. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Puno lošiji Real iz prethodnih sezona, čak i onaj kojeg je vodio Benitez, s timom kao Malaga - uz dužno poštovanje za ovu simpatičnu ekipu - ne bi imao problema koje ima Zidaneov ''kraljevski klub''.

Blamažu su izbjegli samo zbog zakona velikih brojeva, jer nekad se naprosto statistička pogreška pojavi u povoljnome trenutku. Pobjeda od 3:2 protiv jednog od kandidata za ispadanje, uz puno sreće, ne čini sretnim ni Florentina Pereza ni Zidanea.

Zidane i čelnici kluba nisu u potpunosti zadovoljni izvedbom koju nudi tim.

Dok je trajala kriza proteklih mjeseci, čelni ljudi Reala kategorički su odbijali u zimskom prijelaznome roku dovoditi nove igrače. Međutim, ponovljena ozljeda Balea, za kojega Zidane sada govori da mu puno nedostaje, te loša ili promjenjiva forma nekih ključnih igrača, preko noći je promijenila strategiju kluba, piše Marca.

"Predsjednik Florentino Perez rijetko kupuje u međusezoni, ali njegovi su planovi sada promijenjeni", zaključuje sportski portal MARCA.

Očito je, međutim, kako trener Zidane ne želi da mu neki igrači odu u siječnju, ali da neki trebaju doći, vidljivo je i bez povećala.

Neke linije tima su u krizi iz koje se ne umiju izvući. S druge strane, igrači iz drugoga plana, kao Borja Mayoral ili Marcos Llorente, sve više ''osluškuju'' duhove iz prošlosti koji su iz kluba otjerali Moratu, Jamesa, Jeséa i još neke, želeći više minuta i značajniju ulogu. Slično je i s Mateom Kovačićem i Danijem Ceballosom. Radi se o vrhunskim igračima koje bi rado preuzeli mnogi veliki timovi iz liga petice.

Što se tiče pozicije vratara, ozljeda Keylora Navasa poremetila je koncept tima, a De Gea je 'planiran' tek za ljeto. U veznome redu jedva da možeš poželjeti bolju trojku od one Kroos - Modrić - Casemiro, ali igra i dalje ne štima, posebice na onim ''lako ćemo'' utakmicama.

Napad je i dalje najbolnija točka, a Perez je izdvojio 200 milijuna eura u tu svrhu. Bude li u siječnju slobodan Mauro Icardi iz Intera, Real bi ga rado doveo. On je u prednosti u odnosu na duge klasne napadače jer bi mogao igrati u Ligi prvaka, što primjerice Kane, Lewandowski ili Aubameyang ne bi mogli jer su već nastupali za druge klubove u ovom ciklusu natjecanja.

Realovci kao da su u glavama već 'prekrižili' La Ligu (Barca im trenutačno bježi sedam bodova uz utakmicu manje), a imaju li snage ponoviti prošlogodišnji uspjeh iz Lige prvaka - delikatno je pitanje. Bolje od njih u ovome trenutku djeluju PSG, Manchester City i Barcelona, pa čak i Bayern i Tottenham.

Kopirati
Drag cursor here to close