Guradiola kažnjen

Pep će morati platiti dvadeset tisuća funti kazne zbog žute vrpce

Ček s uplatnicom na 20.000 funta stigao mu je u petak, a ujedno je i upozoren od strane predstavnika stegovnog povjerenstva da pripazi na ponašanje u budućnosti.
Sport / Nogomet | 09. 03. 2018. u 23:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao što je bilo i očekivano, Pep Guardiola, trener Manchester Cityja, kažnjen je od strane Engleskog nogometnog saveza (FA) zbog nošenje žute vrpce tijekom utakmica.

Katalonac Guardiola, podsjetimo, žutu vrpcu nosi u znak podrške uhićenim i zatvorenim katalonskim političarima.

Protiv njega je podignuta svojevrsna "optužnica", a imao je rok do 5. ožujka da se izjasni. Međutim, on je istaknuo kako je se ne misli odreći žute trake te da je spreman prihvatiti kaznu Saveza.

Po njemu je krajnje oštro osuo paljbu i izvršni direktor Saveza, Martin Glenn, uspoređujući njegovu žutu vrpcu sa svastikom i ISIL-ovim obilježjima, ali se kasnije ispričao zbog tih neukusnih komentara.

Ček s uplatnicom na 20.000 funta stigao mu je u petak, a ujedno je i upozoren od strane predstavnika stegovnog povjerenstva da pripazi na ponašanje u budućnosti.

Ipak, s obzirom da je riječ o drugom najplaćenijem treneru na svijetu, nakon kineskog izbornika Marcella Lippija, njemu plaćanje kazne vjerojatno neće nešto previše teško pasti. On u Cityju, koliko se može pronaći, zarađuje otprilike 15.3 milijuna funta godišnje, a za kaznu koju mu je odrezao Savez, Pep mora raditi - pola dana...

Međutim, uzimajući u obzir ukupnu situaciju, a to znači i interese kluba te nogometne propise u engleskoj Premier ligi, Pep je kazao kako na prvenstvenim utakmicama više neće nositi žutu vrpcu, ali u Ligi prvaka i dalje hoće, jer su tamo pravila nešto drukčija.

Ovo je stanovito odstupanje od njegovih dosadašnjih stavova da će žutu vrpcu uvijek nositi, a „UEFA, FIFA i Premier liga neka me nastave kažnjavati“, govorio je ranije Guardiola.

Njegov Manchester City plasirao se u četvrtzavršnicu elitnog europskog nogometnog natjecanja i mnogi ga vide jednim od favorita za osvajanje naslova prvaka Europe.

Nošenje žute vrpce izraz je njegova prosvjeda protiv progona dvojice katalonskih političara, koji, kako tvrdi Guardiola, nisu ništa loše uradili. On kaže kako će ti ljudi i dalje imati njegovu potporu, sve dok se bore za pravednu stvar.

Kopirati
Drag cursor here to close