Prisjećanje na preminulog prijatelja

Pele ni danas ne može vjerovati kako mu je Banks obranio zicer

Iako je Banks imao ključnu ulogu u engleskom osvajanju naslova svjetskog prvaka 1966. godine, obrana Peleu četiri godine poslije obilježila mu je karijeru.
Sport / Nogomet | 13. 02. 2019. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji nogometaš u povijesti Pele rekao je da je legendarna obrana Gordona Banksa na Svjetskom prvenstvu u Meksiku 1970., kojoj se ni danas ne može načuditi, stvorila trajno prijateljstvo među njima dvojicom.

Brazilski velikan kaže da ni danas ne može vjerovati kako mu je Banks obranio udarac glavom na utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva 1970. na stadionu Jalisco u Guadalajari.

Video: Banksova obrana Peleovog udarca glavom

''To je jedna od najboljih obrana koje sam ikada vidio, u stvarnom životu i na tisućama utakmica koje sam gledao poslije'', poručio je Pele i dodao: ''Pojavio se niotkuda i učinio nešto što sam mislio da nije moguće. Nekako je odbio moj udarac u zrak i preko prečke. Nisam mogao vjerovati što vidim. I danas kada gledam, ne vjerujem. Ne mogu vjerovati kako se kretao tako brzo''.

Iako je Banks imao ključnu ulogu u engleskom osvajanju naslova svjetskog prvaka 1966. godine, obrana Peleu četiri godine poslije obilježila mu je karijeru.

Foto: Sky Sports / Gordon Banks i Pele

Mnogi je i danas nazivaju najboljom obranom svih vremena. Pele kaže da ih je Banksov potez povezao u trajno prijateljstvo.

''Zapravo mi je drago što je obranio taj udarac. To je bio početak jednog divnog prijateljstva koje ću zauvijek pamtiti. Počivaj u miru, prijatelju. Da, bio si veličanstven vratar. Ali bio si i mnogo više. Bio si sjajan čovjek'', kazao je Pele o slavnom vrataru koji je preminuo u utorak u 81. godini.

Kopirati
Drag cursor here to close