Oštre kritike nakon eliminacije PSG-a

Paris sans genies

"Razočarani smo, ali moramo ići dalje. Oni imaju ekipu koja je posložena za osvajanje Lige prvaka. Ovo je bio naš maksimum, to je sve. Sada se moramo preispitati i okrenuti se prvenstvu", govorio je nakon poraza od Bayerna Mbappé
Sport / Nogomet | 09. 03. 2023. u 10:05

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da silni novac i najbolji igrači današnjice nisu garancija velikih rezultata još jednom nas je uvjerio neuvjerljivi PSG. Koji je posljednji europski trofej osvojio 1996. godine, dok je još bio aktivan Kup Kupova.

Tada je PSG savladao Rapid iz Beča u finalu. Te večeri u finalu PSG je imao samo jednog stranca u prvoj postavi i jednog na klupi. Obojica su već pomalo legendarni, jedan je Rai, drugi Dely Valdés.

U posljednjih sedam sezona, uz silna pojačanja, dovođenje Messija, Neymara, PSG je samo jednom igrao finale i jednom polufinale.
Pet puta su eliminirani u osmini finala. Jutro nakon još jednog neuspjeha, rano završene europske sezone, mediji u Francuskoj su imali i više nego dovoljno materijala.

"Iskreno, ja sam oduševljen što je PSG ispao, stvarno jesam. Ne sviđa mi se kako su posloženi, to nije ekipa, nego jedan veliki nered. U pet od sedam sezona su ispali u osmini finala, a troše više od svih drugih. Imaju najbolje igrače na svijetu, individualce koje svi volimo, ali drago mi je što im se ovo dogodilo jer pokazuje koliko je momčad važna. Oni nisu ekipa i Kylian Mbappé mora napustiti taj klub" rekao je bivši nogometaš Liverpoola Jamie Carragher.

"Razočarani smo, ali moramo ići dalje. Oni imaju ekipu koja je posložena za osvajanje Lige prvaka. Ovo je bio naš maksimum, to je sve. Sada se moramo preispitati i okrenuti se prvenstvu", govorio je nakon poraza od Bayerna Mbappé, kapetan PSG-a kojeg je L‘Equipe ocijenio slabom trojkom od maksimalnih 10.

"Au revoir...Messi i Mbappé, kakav neuspjeh...Ovo boli, Messi ispao iz Lige prvaka", samo su neki od medijskih naslova u Francuskoj nakon ispadanja PSG-a, a posebno kritički nastrojen bio je upravo L‘Equipe koji je slova PSG-a koja znače Paris Saint Germain preimenovao u "Pariz bez genijalaca" (Paris sans genies).

Kopirati
Drag cursor here to close