Velež

Ozljede i nedostatak jednog stopera najviše brinu Dudića

Posljednji vikend prije početka prvenstva rezerviran je za još jednu, onu finalnu provjeru, protivnik će biti ekipa Mladosti DK.
Sport / Nogomet | 17. 02. 2021. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri utakmice, dva remija jedan poraz. To je učinak Veleža nakon dva tjedna priprema u Antaliji. Protivnici solidni, dobri, izdanja Veleža slična. Dakle, po povratku u Mostar, atmosfera među Rođenima je sjajna? Ne do kraja.

Protiv Arsenala dobro, kontra Neftehimika nešto slabije, pa opet dosta dobro kontra možda i najkvalitetnijeg protivnika – Krila Sovjetova. Protiv Arsenal Tule igrači Veleža su postigli tri gola i to je bilo to.

U susretu protiv Neftehimika bilo je prilika, posebno u drugom dijelu, ali realizacija nije bila na nivou, baš kao ni protiv trećeg rivala. Formacijski i igrački kroz tri utakmice nismo vidjeli puno toga novoga.

Dejan Georgijević je dobio određenu minutažu, baš kao i Faris Zubanović, ali još uvijek je poprilično rano za neke dublje analize i komentare.

Sigurno je da će Georgijeviću trebati određeno vrijeme kako bi uhvatio pravi korak, ali ako počne na vrijeme zabijati, onda će i njemu sigurno biti lakše, pritisak će biti manji. Što se tiče Zubanovića, radi se o mladom igraču koji ima određenu kvalitetu i koji je željan igre, ali i dokazivanja.

Do početka prvenstva ostalo je deset dana, Velež još uvijek nije zaokružio sliku igračkog kadra i to je ono što svakako mora brinuti Feđu Dudića. Jedna vrsta neizvjesnosti koja svakako nije dobra, posebno kada se pojave problemi s ozljedama kao što je sada slučaj, piše Dnevni list.

Pored igrača kao što su Omar Pršeš, Konstantin Chesmedjijev Samir Zeljković i Dario Fereira sada stoje upitnici. Pored nekoga veći, pored nekoga manji. Ovisno o tome o kakvim se ozljedama radi, koliko će biti spremni za start sezone.

Da stvar u ovom trenutku bude gora, radi se uglavnom o defanzivcima pa je u završnici utakmice protiv Neftehimika i u posljednjem duelu kontra Krila Sovjetov, kapetanu Denisu Zvoniću Dudić u zadnjoj liniji priključio veznjaka Melvina Osmića. Zato je u ovom trenutku pronalazak stopera prioritet prioriteta.

Posljednji vikend prije početka prvenstva rezerviran je za još jednu, onu finalnu provjeru, protivnik će biti ekipa Mladosti DK.

Prema ranije najavljenom rasporedu, susret bio trebao biti na rasporedu u subotu. Za očekivati je da ekipa dobiti jedan dan slobodno po jučerašnjem povratku iz Turske, a onda će se krenuti s finalizacijom posla.

Hoće li do te utakmice igrački kadar biti kompletiran, teško je u ovom trenutku predvidjeti. Realnija opcija, kada je u pitanju angažman novog igrača, ona je pred sami početak prvenstva, čak možda i nakon što polusezona krene.

Kopirati
Drag cursor here to close