Neslužbeni Osim

Ovakav Željezničar nije dorastao boriti se za ciljeve

Osim će, pored uloge šefa stručnog stožera, obavljati i dužnost sportskog direktora, te da će uprava učiniti sve kako bi ispunila njegove želje za dovođenjem ciljanih pojačanja.
Sport / Nogomet | 14. 01. 2019. u 14:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fudbalski klub Željezničar danas je počeo pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Predsjednik kluba Nihad Selimović na današnjoj press-konferenciji predstavio je novog šefa stručnog stožera Amara Osima, koji je službeno na tu dužnost imenovan zadnjeg dana prošle godine. 

Još neslužbeno

Selimović je govorio i o situaciju u klubu nakon preuzimanja novog rukovodstva, te o planovima za sljedeće razdoblje. Naglasio je kako primopredaja u vodstvu kluba još uvijek nije oslužbenjena.

''Nadam se da ćemo to uspjeti realizirati tijekom ovog tjedna. Poznato je da je račun bio blokiran i da su mnoge stvari iz proteklog razdoblja došle na naplatu. Trenutno su svi računi kluba operativni, a u proteklom razdoblju smo izvršili i određena plaćanja. Nadam se da će se do kraja mjesec izvršiti sve obveze kako bi klub mogao normalno raditi. Intenzivno radimo na kompletiranju dokumentacije za nastavak radova na infrastrukturi'', kazao je Selimović. 

Foto: Fena / Amar Osim

Naglasio je kako će Osim, pored uloge šefa stručnog stožera, obavljati i dužnost sportskog direktora, te da će uprava učiniti sve kako bi ispunila njegove želje za dovođenjem ciljanih pojačanja.  

Stresao se

Na klupu Željezničara Osim se vraća nakon pet godina i svom trećem trenerskom mandatu. Najtrofejniji trener u povijesti kluba s Grbavice u svom obraćanju naglasio je da je procjena kluba da sa sadašnjim igračkim kadrom ''nije bio u stanju da iznese borbu za Europu i zbog toga su napravljeni određeni raskidi ugovora''.

''Nije postojao sklad između očekivanja i ulaganja u ekipu, sada ćemo se truditi da imamo funkcionalniju ekipu. Tim će se sigurno pojačati, jer sada generalno imamo 23-24 igrača pod ugovora od čega su tri golmana. Morat ćemo dovesti par igrača kako bismo popravili brojno stanje ali i kvalitetu. Nadam se da će se oko 1. veljače otvoriti određene opcije kako bismo doveli adekvatna pojačanja. Praksu prelakog otpisivanja igrača treba prekinuti'', kazao je Osim.

Najavio je da će Jadranko Bogičević ostati u klubu, da će se najvjerojatnije na Grbavicu vratiti Srđan Stanić, te da su ostala pojačanja neophodna, s obzirom na to da sadašnja ekipa ''nije dorasla da se bori za najviše ciljeve''.

I pored toga on je naglasio da Željezničar ima velike predispozicije i da će se u nastavku prvenstva boriti ''za Europu''.  

Video: Osim: Sadašnja ekipa nije dorasla da se bori za najviše ciljeve

''Ako ijedan klub ima predispozicije da napravi nešto u Europi to smo mi jer imamo stvari koje drugi nemaju, pitanje je hoćemo  li mi to znati iskoristiti. Naravno to je pokazuje i ova zima, minus 15 bodova, morao sam se stresti. Konkurenti su u boljoj poziciji, ali mi imamo bolji potencijal. Mislim da ćemo imati neke šanse'', naglasio je Osim. 

Četiri kontrolne utakmice

Osim je s ''Plavima'' potpisao ugovor na tri i pol godine. Trenersku karijeru počeo je u Omladinskoj školi Željezničara, a potom je preuzeo prvu ekipu s kojom je osvojio dvije titule prvaka i dva Kupa Bosne i Hercegovine. Potom odlazi u Japan gdje je predvodio JEF United s kojim je osvojio kup Japana. U sezoni 2009./2010. se vraća na Grbavicu i sljedeće četiri godine predvodi ''Plave'' do osvajanja tri titule i dva kupa BiH. Od prosinca 2014. do studenog 2016. godine trenirao je katarski Al Kharitiyat. Ukupno je "Želju" vodio na 292 utakmice, a ostvario je 178 pobjeda, 63 remija i 51 poraz. 

Nakon okupljanja, testiranja i liječničkih  pregleda, ekipa Željezničara će u Sarajevu trenirati sljedećih nekoliko dana, a zatim 18. siječnja putuje u Međugorje gdje će se pripremati do 30. siječnja.

Put u Antaliju na glavni dio priprema zakazan je za 1. veljače, a "Plavi" će u Turskoj ostati do 12. veljače. Željezničar će u pripremnom periodu odigrati četiri kontrolne utakmice, protiv Igmana iz Konjica (26. siječnja), Tuzla Cityja (29. siječnja), te ukrajinskih ekipa Vorskla Poltave (7.veljače) i Oleksandriya (11. veljače).

Kopirati
Drag cursor here to close