Au revoir

Ousmane Dembele mora napustiti Barcelonu do kraja siječnja!

Barcelona je za Dembelea (3. najveći transfer svih vremena), Coutinha (4. najveći transfer svih vremena) i Griezmanna (6. najveći transfer svih vremena) izdvojila kombinirano 395 milijuna eura...
Sport / Nogomet | 20. 01. 2022. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ousmane Dembele definitivno napušta Barcelonu. Ovom nadarenom, ali nestašnom 24-godišnjem Francuzu na kraju sezone ističe ugovor, on novi ne želi potpisati i čelni ljudi Blaugrane donijeli su odluku koja se neće mijenjati – do 31. siječnja Dembele mora napustiti klub!

On je na Camp Nou stigao u ljeto 2017. godine iz Borussije Dortmund za ogromnih 140 milijuna eura. Godinu dana ranije Nijemci su ga Rennesu platili 'tek' 35 milijuna eura, a sve ono što je pokazao u dresu Barcelone bilo je nedostatno novca koji je uložen u njega.

Dembele je za vrijeme provedeno u Barceloni skupio 129 nastupa, 31 pogodak i 23 asistencije u svim natjecanjima. Usporedbe radi, u jednoj sezoni u BVB-u imao je 50 utakmica 10 golova i 22 asistencije.

Dembeleov transfer iz BVB-a u Barcelonu je treći najveći u povijesti nogometa. Jedina dvojica za koju je isplaćen veći iznos su Neymar i Mbappe, a za spomenuti dvojac je PSG kombinirano izdvojio 367 milijuna eura.

Barcelona jednostavno kao da nema sreće s dovođenjem skupih 'pojačanja'. Fijasko su doživjeli i s Coutinhom, kao i s Griezmannom.

Barcelona je za Dembelea (3. najveći transfer svih vremena), Coutinha (4. najveći transfer svih vremena) i Griezmanna (6. najveći transfer svih vremena) izdvojila kombinirano 395 milijuna eura, a sva trojica ofenzivaca pokazala su se kao veliki promašaji.

Radi usporedbe, Manchester City, klub koji je godinama bio sinonim za velikog potrošača, svoj jedini transfer veći od 100 milijuna eura je zaključio u ljeto 2021. kad je na Etihad stigao Jack Grealish iz Aston Ville za 117.5 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close