Dvije godine prije

Otvaranje SP 2026. godine u Meksiku, finale u New Yorku

Već sada je najavljeno da će utakmica otvaranja biti odigrana 11. lipnja, na legendarnom stadionu Azteca
Sport / Nogomet | 05. 02. 2024. u 01:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igrat će po prvi put 48 reprezentacija, premijerno će tri zemlje biti domaćini. Kanada prvi put. Turnir će se igrati u šesnaest gradova, najviše naravno u SAD (11), dva grada u Kanadi će biti domaćini, tri u Meksiku. To su Vancouver, Seattle, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Kansas City, Dallas, Houston, Atlanta , Monterrey, Mexico City, Toronto, Boston, New York City, Philadelphia i Miami.

U odnosu na Svjetsko prvenstvo kojem je Amerika bila domaćin 1994. godine, ostali su Dallas, Boston, San Francisco, Los Angeles, New York/New Jersey, gradovi koji su i tada bili domaćini. Već sada je najavljeno da će utakmica otvaranja biti odigrana 11. lipnja, na legendarnom stadionu Azteca, na kojem je 1970. godine odigrano 10 utakmica Svjetskog prvenstva, računajući i finale Brazil - Italija.

Jedna manje je odigrana 1986. godine. Stadion na kojem je svjetski prvaci postali Pele, Maradona, na kojem je Argentinac zabio rukom Shiltonu, četiri puta je renoviran i ima kapacitet 87,523 gledatelja. Istog dana će igrati dvije utakmice, druga je u Guadalajari. Dan poslije se jedna igra u Torontu (BMO Field), odnosno Los Angelesu (SoFi Stadium).

Nakon toga će se ući u ritam, četiri utakmice svakog dana. Broj će porasti kada se budu igrale posljednje utakmice po skupinama. Tri dana zaredom ćemo imati pravi mali maraton (25-27. lipnja), šest utakmica će biti u programu. Finale je 19. srpnja u East Rutherfordu.

Što se tiče turnira, na njemu će se odigrati 104 utakmice, ali bez obzira na činjenicu da ćemo imati 48 reprezentacija, njih samo 16 će biti uz Europe. I plasman na ovaj turnir se neće lako izboriti.

Kopirati
Drag cursor here to close