Hadžibegić u problemima

Otpali Krunić i Demirović, pozvani Prcić i Hamulić

Iako je dogovor reprezentacije BiH s Milanom bio da Krunić ne igra posljednju utakmicu, to se na kraju nije desilo, pa je Rade obnovio ozljedu koljena od ranije.
Sport / Nogomet | 06. 06. 2023. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon posljednjeg vikenda u kojem su igrane prvenstvene utakmice u Ligama petice, izbornik reprezentacije BiH, Faruk Hadžibegić se našao u problemima. Još ranije je zbog ozljede meniskusa otpao Ermedin Demirović, dok je u posljednjem ovosezonskom prvenstvenom susretu Serie A stradao i Rade Krunić.

Iako je dogovor reprezentacije BiH s Milanom bio da Krunić ne igra posljednju utakmicu, to se na kraju nije desilo, pa je Rade obnovio ozljedu koljena od ranije. Na kraju je Hadžibegić poslao dodatne dvije pozivnice za igrače s proširenog spiska. To su Sanjin Prcić i Said Hamulić.

"Kako sam i najavio, nakon utakmica za vikend, donio sam odluku o igračima, koji će biti dio tima za utakmice protiv Portugala i Luksemburga. Najprije bih izrazio žaljenje što s nama u ovom kvalifikacijskom prozoru neće biti Rade Krunić i Ermedin Demirović, kojima želim što brži oporavak. Njih dvojicu će na spisku zamijeniti Sanjin Prcić i Said Hamulić, kojem želim dobrodošlicu u bh. tim. Vjerujem da će ovi momci nadomjestiti izostanak Krunića i Demirovića, pa čak ekipi dati i jedan novi elan. Sutra počinju pripreme i nadam se da više nećemo imati problema s ozljedama, kako bismo se što bolje spremili za ono što nas očekuje, a svi zajedno ćemo navijati da nam se kapiten okiti titulom prvaka Europe i da u dobrom raspoloženju odemo na megdan Portugalu", napisao je Hadžibegić.

Kopirati
Drag cursor here to close