Za 7 milijuna eura

Otac 19-godišnjeg Zvezdaša oduzeo sinu putovnicu da ne ode u Liverpool

Sport / Nogomet | 23. 12. 2015. u 14:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crvena zvezda prihvatila je ponudu Liverpoola od 7 milijuna eura za transfer mladog reprezentativca Srbije Marka Grujića.

Kako je objavljeno na internetskim stranicama Crvene zvezde, za Grujića su u posljednjih desetak dana stigle tri službene ponude: od Anderlechta dva milijuna eura, Stuttgarta pet i od Liverpoola sedam milijuna, uz 10 posto iznosa od sljedećeg transfera.

Beogradski klub odlučio je prihvatiti Liverpoolovu ponudu te je dogovorio s engleskim klubom posudbu Grujića do sljedećeg ljeta, što će Zvezdu koštati milijuna eura.

Međutim, cijelu priču je stopirao Markov otac koji je uzeo njegovu putovnicu i jasno poručio da njegov sin ne ide nigdje.

''Niti će Marko potpisati za Liverpool, niti će dobiti 'osmicu' Stevena Gerarda. Jedino je sigurno da ostaje u Zvezdi s kojom ima ugovor, kako bi osvojio titulu i pokušao da napadne Ligu prvaka. Nekome u Zvezdi se žuri sa prodajom Marka. Sa 19 godina i 19 utakmica svi u klubu ga vide kao spasioca, što je glupost“, kazao je Goran Grujić za srbijanske medije.

Nakon ovog istupa oca Marka Grujića, priopćenjem se oglasio i FK Crvena zvezda.

''Moramo napomenuti da se sa predstavnicima Liverpoola prvo razgovarali Marko Grujić i njegov otac, pa tek onda predstavnici Crvene zvezde. Ne treba zanemariti činjenicu da Grujićev transfer bio najveći u posljednjih deset godina, a da pri tome igrač nije 'A' reprezentativac, niti je naš klub igrao europske utakmice'', ističe se.

Zvezdino priopćenje objavljeno na internetskim stranicama svojevrsni je odgovor ocu 19-godišnjeg nogometaša, koji ne želi transfer Marka Grujića na zimu, jer očekuje bolju ponudu sljedećeg ljeta.

Zvezda navodi kako je teško očekivati da će za Grujića stići značajno već ponuda, te da je klubu sada potrebno 6 milijuna eura kako bi preživio te se spremio se za nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka sljedeće sezone.

"Crvena zvezda je prije samo godinu i pol dana bila na ivici bankrota, ali je dobrom poslovnom i sportskom politikom došla u situaciju da danas njeni navijači s punim pravom razmišljaju o Ligi prvaka. Treba nam još samo par koraka i nadamo se da ćemo ih provesti. Transferi profesionalnih igrača su jedan od legitimnih načina da se potrebna sredstva prihoduju", navodi beogradski klub.

Zvezda smatra kako svi koji budu radili na sprečavanju Grujićevog transfera u Liverpool moraju preuzeti punu odgovornost za budućnost Crvene zvezde.

Iz beogradskog kluba tvrde da ništa nije rađeno bez znanja Grujićeve obitelji, da su prvo oni razgovarali s Liverpoolom i te da bi mladi nogometaš s Liverpoolom trebao potpisati ugovor na pet godina vrijedan 1,2 milijuna eura godišnje.

Kopirati
Drag cursor here to close