Cihat Arslan

Osvojili jedan bod, ali ostali bez tri igrača

Čelik i Tuzla City odigrali su, u okviru 27. kola BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, treći put ove sezone neriješeno 1:1.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2019. u 21:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Detalj s utakmice 

Čelik i Tuzla City odigrali su, u okviru 27. kola BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, treći put ove sezone neriješeno 1:1.

Zenički je tim posljednjih dvadesetak minuta igrao s 10 igrača, jer je kapetan Čelika Anel Dedić u 76. minuti dobio crveni karton pa, s obzirom na to da su im već na otvaranju utakmice zbog ozlijeda igru napustili Luka Miletić i Harun Vardo, trener domaćeg tima Cihat Arslan nije krio da je zadovoljan ishodom tog meča.

''Mislim da obadvije ekipe mogu biti zadovoljne. Postavili smo sebi visok cilj nakon što smo osigurali opstanak te počeli razmišljati i o Europi. To je doprinijelo da budemo malo više nervozni u igri. Danas je Tuzla bolje igrala, ali kada smo uspostavili igru i mi smo imali neke šanse'', kazao je na konferenciji za novinare nakon utakmice Arslan.

On je napomenuo kako u prvom poluvremenu nije bilo neke igre.

''U drugom smo poluvremnu jače ušli u igru, pritisnuli i nakon njihovih grešaka dobili priliku da idemo naprijed i postignemo gol. Osvojili smo jedan bod, ali smo danas ostali bez tri igrača'', jednog zbog crvenog kartona i dvojice zbog ozlijeda. Za našu ekipu, koja i inače nema dosta igrača, to je puno'', kaže Arslan, koji je dodao da gosti, s ovim timom i organizacijom igre, mogu dobiti svaku ekipu u PLBiH.

Zbog toga trener gostiju Mirza Varešanović, kako je istaknuo, nije zadovoljan remijem. Ne krije da je očekivao više od ovog gostovanja.

''Došli smo po pobjedu i cijelih 90 minuta kontrolirali igru. Imali smo i neke prilike, koje nismo iskoristili, a na kraju smo primili gol. Kao i u prethodnim mečevima, napravili smo jednu kardinalnu grešku i primili gol. Da nam se nisu događalo ovakve stvari, mi bismo i matematički do sada osigurali opstanak'', smatra Varešanović, koji dodaje da zbog toga moraju biti zadovoljni i osvojenim bodom.

Kopirati
Drag cursor here to close