Adela Gosto predsjednica

Osnovana Akademija futsala"Mostar SG"

Za predsjednicu Akademije izabrna je Adela Gosto, dok upravni odbor čine, Dzevad Habibija, Amel Bajgorić, Adnan Pintul i Arman Puzić.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2018. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukovodstvo FC"Mostar SG" na čelu sa Amelom Bajgorićem danas je održalo osnivačku skupštnu Akademije futsala"Mostar SG", te je najavilo kao  svoju produženu ruku, odnosno omladinski pogon FC"Mostar SG".

Skupština je održana danas u prostorijama FC"Mostar SG", te je rukovodstvo ove Akademije, kao i sve tačke dnevnog reda izglasane jednoglasno.

Za predsjednika Akademije izabrna je Adela Gosto, dok upravni odbor čine, Dzevad Habibija, Amel Bajgorić, Adnan Pintul i Arman Puzić.

"Akademija je osnovana kako bi se futsal, fudbal i sport općenito podigli na jedan veći nivo, te se talentiranoj djeci pružila prilika za kvalitetan rad s licenciranim trenerima, rekao je predsjednik ''FC Mostar SG" Amel Bajgorić, te konstatirao kako je ovo nesto sto se dugo čekalo.

Akademija u ovom momentu broji preko 150 dječaka, te se kreće sa selekcijom grupa, od kojih će se onim najboljima pružiti prilika, te im se pomoći u izgradnji profesionalne karijere kada dođe momenat za to.

"U Mostaru ima jako puno sportskih udruga što i nije loše, ali kvalitet rada s djecom moram primjetiti nije na zavidnom nivou. Nažalost s djecom rade tzv. treneri koji nisu licencirani i tu nastaje veliki problem, pogotovo kada je u pitanju dijete koje ima sve druge predispozicije da sutra bude kvalitetan igrač, kazala je predsjednica Akademije Futsala "Mostar SG", Adela Gosto, te dodala kako će upravo ova Akademija pružiti kvalitet, i da je upravo to ono sto je sportu i Mostaru trebalo.

Sastanak upravnog odbora je zakazan već za idući tjedan, kako bi se usvojio plan i program na godišnjem nivou.

Gospodin Dževad Habibija, čija je želja bila pokrenuti Akademiju je izrazio zadovoljstvo, te najavio sportski spektakl.

"Formiranje jedne ovakve akademije je oduvijek bila moja želja, ali da bi se napravilo nešto perspektivno i kvalitetno, podrebno je imati dobar tim ljudi uz sebe. Zato je ova ideja sazrijevala godinama, i evo napokon uz prave ljude ugledala svjetlo dana. Ovo će biti veliki doprinos doprinos sportu" kazao je Habibija .

Kopirati
Drag cursor here to close